Skovbundsroulade

Skovbundsroulade

10 min
1 t, 40 min
10  personer
Profile picture for user MickiCheng
MickiCheng
Amatør
WAAAUW!! 😄😄 Er den ikke blevet fin med de små svampe?! 🤩🤩 Rouladen her vækker minder!! Det var nemlig min ALLERFØRSTE kage under Den Store Bagedyst i 2015!! 🥳🥳 5 år siden!! Det er vildt!! 👏🏼👏🏼
Om opskriften
Beskrivelse

WAAAUW!! Er den ikke blevet fin med de små svampe?!

Rouladen her vækker minder!!

Det var nemlig min ALLERFØRSTE kage under Den Store Bagedyst i 2015!!

5 år siden!! Det er vildt!! 👏🏼👏🏼
 

Ingredienser
Dej
1 tsk Vaniljepasta (eller vaniljesukker)
3 Æg
60 g Mel
60 g Kartoffelmel
1 tsk Bagepulver
1 Citron (kun skallen)
Hindbærsylt
400 g Hindbærmarmelade (1 glas)
1 tsk Citronsaft
Citroncreme
2 Husblasblade
100 g Flødeost (naturel)
40 g Flormelis
1 tsk Citronskal
2 spsk Citronsaft
2 dl Fløde
Marengs og svampe
1 dl Vand
325 g Sukker
150 g æggehvider
  frysetørrede hindbær
25 g Chokolade
Vejledning

Dej

Bland mel, kartoffelmel og bagepulver.

Pisk æg, vanilje og sukker til luftig æggesnaps.

Sigt melblanding og vend det i med citronskal.

Fordel på en bageplade og bag ved 225 grader alm. ovn i 6-8 minutter.

Vend bunden med toppen nedad på et sukkerdrysset bagepapir.

Træk bagepapir af og lad afkøle under fugtigt klæde.

 

Hindbærsylt

Kog marmeladen ind med citronsaft i en gryde til der er ca. 2,5-3 dl tilbage.

Lad afkøle helt.

 

Citroncreme

Udblød husblas i vand. Pisk flødeost, flormelis, skal og 1 spsk. citronsaft sammen.

Pisk fløden let stiv i en anden skål.

Vrid husblas og smelt sammen med 1 spsk. citronsaft i mikroovn.

Bland med creme og vend sammen med fløde.

 

Fordel marmelade på bunden og derefter cremen.

Lad 2 cm kant være fri for cremen.

Rul rouladen ved hjælp af bagepapiret, og stil rouladen med samlingen nedad på køl.

 

Marengs og svampe

Kog vand og sukker op til 115 grader.

Den skal være tyk.

Pisk æggehvider stive og hæld den brandvarme sirup i i en tynd stråle, mens der piskes videre.

Pisk sej og stiv i 8-10 minutter.

Gem 2/3 af marengs til roulade.

Den sidste 1/3 sprøjtes ud til paddehatte. (Tylle 12 mm rund) Halvdelen store og flade og de andre højere og tynde.

Drys hindbærstøv på toppene.

Bag ved 110 grader i ca. 70 min varmluft.

Smelt chokolade og brug chokolade som lim mellem top og bund.

 

Skær rouladen til. Fordel marengs og brug en pind/gaffel til at lave bark-mønster.

Brænd med gasbrænder.

Pynt med paddehatte.

God fornøjelse.

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Om forfatteren
Profile picture for user MickiCheng
MickiCheng
Amatør
Bio
Micki elsker kage, søde sager og alt godt inden for bagværk. Selvom Micki er god til at svinge kagerullen i køkkenet, nyder han også en god, hjemmelavet bearnaise og tykke, friterede fritter! Og en god, rød bøf!
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
2 t
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier