Skidne æg

Skidne æg

10 min
5 min
4  personer
Profile picture for user Anny Fogsgaard Søstrøm
Anny Fogsgaard Søstrøm
Nemme og helt traditionelle skidne æg. En rigtig påskeklassiker, som du ikke kan undvære på påskebordet! Klar på kun få minutter.
Om opskriften
Beskrivelse

I min familie er det en påskefrokosttradition med skidne æg på en rugbrød med hvide sild.

Skidne æg er en rigtig frokostklassiker, der består af hårdkogte æg serveret i en skarp sennepssovs, og det er virkelig lækkert!

Skidne æg

Ingredienser
4 Æg
50 g Smør
1 spsk Mel
1⁄2 l Sødmælk
1 spsk Sennep
  Salt (tilsmagning)
Vejledning
  1. Kog æggene i cirka 6-7 minutter (afhængig af størrelsen) og pil dem, når de er afkølet.

  2. Kom smørret i en gryde og lad det smelte.

  3. Tilsæt hvedemelet og rør det ud i det smeltede smør.

  4. Hæld herefter mælken i lidt efter lidt, mens du hele tiden pisker. Fortsæt indtil sovsen får en konsistens, du er tilfreds med. Det tager 5-10 minutter. 

  5. Tilsæt til sidst sennep og smag eventuelt til med salt. Selv bruger jeg fiskesennep, så jeg tilsætter ikke salt.

  6. Kom æggene i sovsen og servér.

Om forfatteren
Profile picture for user Anny Fogsgaard Søstrøm
Anny Fogsgaard Søstrøm
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Tags

Sociale medier