Skaldyrsolie

Skaldyrsolie

5 min
25 min
2  dl
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion

✅Vi elsker god smag og hader madspild. ✅Denne opskrift på en skaldyrsolie er super nem at lave og giver masser af smag til f.eks. en hjemmerørt mayonnaise.

Om opskriften
Beskrivelse

Vi elsker god smag og hader madspild. Denne opskrift på en skaldyrsolie er super nem at lave og giver masser af smag til f.eks. en hjemmerørt mayonnaise.

Ingredienser
250 g Tiger rejer (Med skal. Der kan sagtens bruges jomfruhummer eller hummer.)
2 dl Olie (Smagsneutral. )
1 spsk Cognac (Kan sagtens være andet spiritus)
Vejledning

Pil rejerne og brug dem til en anden ret.

Rejeskaller

Skallerne (og hovederne) bruger vi til en den her olie, det bl.a. kan bruges til en mayonnaise.

Skallerne flamberes i alkohol i 1 minut i en tykbundet gryde.

Skaldyrsolie

Herefter skal den dækkes af neutral olie.

Bring det i kog lad det derefter simre i 20-25 minutter. 

Sigt olien og køl den ned før den kan bruges.

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier