Shio Ramen

Shio Ramen

30 min
1 t, 30 min
4  Portioner
Profile picture for user Mette
Mette

Shio Ramen.ūüćú Ramen er kendt som fastfood i Japan, men her har jeg jeg lavet den i bedste slowfood stil.ūü§§ Hjemmelavet ramen-√¶g, shio-tare suppe, kyllingeboller og for lethedens skyld blev mine kyllingebryster tilberedt sous vide.

Læs hele min opskrift her.

Om opskriften
Beskrivelse

Shio Ramen. Ramen er kendt som fastfood i Japan, men her har jeg jeg lavet den i bedste slowfood stil. Hjemmelavet ramen-æg, shio-tare suppe, kyllingeboller og for lethedens skyld blev mine kyllingebryster tilberedt sous vide.

Læs hele min opskrift her.

Ingredienser
Ramen-æg
2 Æg
  Soya
  Mirin
Shio tare
1 Gulerod
2 Bladselleri (Stængler)
2 For√•rsl√łg (Eller 1 almindelig l√łg)
1 Porre
  Frisk ingef√¶r (Cirka 4 cm)
  Kombutang
2 dl Mirin
1 dl Sake
  Risvinseddike (Efter smag)
4 tsk Salt (Evt. 5 tsk. efter smag)
2 tsk Sukker (Evt. 3 tsk. efter smag)
Kyllingeboller
500 g Hakket Kylling
3 For√•rsl√łg
2 spsk Frisk ingefær
1 spsk Soya
1 spsk Fiskesauce
2 dl Panko
2 spsk H√łnsefond (Kan v√¶re mere eller mindre)
Suppe
2 l H√łnsefond (Jeg brugte vand og en Oscar h√łnsefond hertil)
Barbecue kyllingebryst
2 Kyllingebryst
  Krydderier (Barbecuekrydderi)
200 g nudler
2 For√•rsl√łg
200 g Champignon
100 g Frisk spinat
  Tang (Nori. Efter smag)
Vejledning

Ramen-æg

(laves dagen i forvejen):
Kog æg så de er smilende. Jeg koger dem i en gryde med låg, med en lillefingernegl-mængde vand i bunden, i 6,5 minutter.

Når vandet koger, skruer jeg ned på laveste blus og starter mit ur.

L√¶g √¶ggene i koldt vand derefter, og lad dem k√łle af.

Skræl æggene, og læg dem i en skål med en blanding af soya og mirin.

Shio Ramen

Lad dem tr√¶kke i k√łleskabet natten over.

 

Shio tare (saltet sauce):

Skr√¶l 1 gulerod, 2 bladsellerist√¶ngler, 1 l√łg eller 2 for√•rsl√łg, 1 porre og ca. 4 cm. ingef√¶r i grove stykker.

Varm smagsneutral olie, svits gr√łnsagerne til de f√•r farve.

H√¶ld kold vand p√• s√• det d√¶kker, tils√¶t et blad kombu tang (det der t√łrrede stykke tang p√• billedet), og skru ned til mellem varme.

Shio Ramen

Når vandet simrer, fisk tangen op igen og kasser det.

Shio Ramen

Tilsæt nu ca. 2 dl mirin, 1 dl sake og lidt risvinseddike.

Lad det reducere til der er ca. 3-4 dl v√¶ske tilbage, filtrer gr√łnt fra og tils√¶t 4-5 tsk salt og 2-3 tsk sukker.

Det skal være meget salt. Reduceringen tog ca. 1 time.

 

Kyllingeboller:

500 gr. hakket kyllingek√łd blandes med 3 finthakkede for√•rsl√łg, ca. to spsk revet ingef√¶r, 1 spsk soya, 1 spsk fiskesauce og 2 dl panko.

Tils√¶t lidt h√łnsefond for at give det lidt mere v√¶de. Lad det tr√¶kke i k√łleskabet, ligesom en frikadellefars.

Resten af retten er ret salt, s√• de beh√łver efter min mening ikke salt, men nogen vil m√•ske tils√¶tte lidt salt og peber da det jo er en fars.

 

Suppe:

Kog det op p√• h√łns - jeg brugte en Oscar h√łnsefond.

Kog kyllingebollerne i suppen i 10-12 minutter, dræn det for at få diverse rester fra bollerne ud af væden.

Gem både suppe og boller.

 

Barbecue kyllingebryst:

2 timer ved 62 grader i sous vide, hele kyllingebryster med barbecue-krydderiblanding.

K√łl det af i k√łleskabet og sk√¶r det i tynde skiver med en god kniv.

Svampe og for√•rsl√łg sk√¶res i tynde skiver, spinatblade skylles.

 

Nudler

Kog nudlerne i 3-4 minutter og skyl dem evt. i koldt vand.

 

Anretning:

For hver kuvert, tag 3-4 spsk tare i bunden af en stor skål til servering.

Tilsæt nudler og evt. spinat her (jeg kom til at tilsætte dem til sidst).

H√¶ld suppe over, s√• det d√¶kker. Anret nu for√•rsl√łg, svampe, kyllingebryst og kyllingebollerne s√• p√¶nt som muligt.

Stik et stykke nori tang ned i suppen i den ene side af skålen.

Slut af med at skære æggene over og anbring dem pænt så den cremede blomme vender opad.

Top evt. forsigtigt op med mere suppe hvis der ikke er nok i, uden at √łdel√¶gge anretningen.

Serveres og spises rygende varmt.

Bonapeti!

Noter

Har du ikke en sous vide, s√• kan du sagtens "n√łjes" med at stege kyllingek√łdet.

Om forfatteren
Profile picture for user Mette
Mette
Bio
Mette nyder salater, r√łdt k√łd, det asiatiske- og italienske k√łkken samt er kaffeelskerūüėä
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Hvad kan du med sous vide?


‚Äʬ†¬† ¬†Vi har f√łlgende 2 guides, der kan hj√¶lpe dig til at finde den rigtige¬†sous vide stav¬†eller¬†sous vide maskine/kar.
‚Äʬ†¬† ¬†L√¶s flere artikler/opskrifter omkring sous vide¬†her.


Sociale medier

Kommentarer