Shakshuka med leftovers

Shakshuka med leftovers

5 min
20 min
4  personer
Profile picture for user Gyldendal
Gyldendal
Professionel
Lækker og nem vegetarisk ret der kan laves på under 30 minutter. Opskriften er lavet af Timm Vladimir og er baseret på at man kan bruge rester og mindske madspild.
Om opskriften
Beskrivelse

Stop madspild står vores hjerter meget nært. For mange danskere kan "stop madspild" godt runge af lidt for mange evindelige freestyle simreretter og tærter. Sådan behøver det bestemt ikke være!

Shakshuka er en nordafrikansk klassiker, som Timm Vladimir nu har kreeret med stop madspild-princippet i fokus.

Det er en lækker og nem vegetarisk ret, der kan laves på under 30 minutter.

Til denne opskrift bruger han porre- og fennikeltop, daggammelt brød og kogte kartofler.

Vi har opskriften fra bogen: "Mad med respekt - en familiekogebog, der mindsker madspild", skrevet af Selina Juul.

Ingredienser
1 Løg
2 Porre (toppe)
1 Chili
5 fed Hvidløg
3 spsk Olivenolie
1 fennikel (inklusiv den grønne top)
100 g Kartofler (kogte)
1 ds Hakket Tomater
4 Æg
2 spsk Koriander (frisk)
4 skv Brød (daggammelt)
1 tsk Salt
1⁄2 tsk Peber
Vejledning

Snit løg og porretoppe i strimler.

Hak chili og hvidløg fint.

Svits løg, porre toppe, hvidløg og chili i godt med olivenolie på en pande, der har en størrelse, så den kan være i ovnen.

Skær fennikel i strimler, og de kogte kartofler i tern.

Steg fennikel og kartofler et par minutter, for der toppes med de hakkede tomater.

Lad retten simre et par minutter.

Smag til med salt og peber.

Lav "for-dybninger" i sovsen, som øggene slås ud i.

Sæt hele panden med fyld i ovnen i 7-8 minutter ved 200 grader.

Top shakshuka med frisk koriander, og server med daggammelt, ristet brod.

Kilde
Om forfatteren
Profile picture for user Gyldendal
Gyldendal
Professionel
Bio
Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier