ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Selleripure

PER ASMUSSEN | 22. oktober 2018
Selleripure er et lækkert tilbehør til et væld af retter - har du prøvet selleripure til f.eks. okse, vildt eller svinekød? Det er forsøget værd! 

Selleripure er et lækkert tilbehør til et væld af retter – har du prøvet selleripure til f.eks. okse, vildt eller svinekød? Det er forsøget værd.

Her får du opskriften på, hvordan du får en pure, der er silkeblød, jævn og glat – og naturligvis fyldt med smag.

Det er alfa og omega, at du koger grøntsagerne så møre, at de er nemme at mose helt ud. Er de for hårde, vil pureen ikke få den lækre og luftige konsistens, som den skal have.


Antal: 4 personer

Selleripure

Selleripure er et lækkert tilbehør til et væld af retter - har du prøvet selleripure til f.eks. okse, vildt eller svinekød? Det er forsøget værd! 
4.84 fra 6 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Tilbehør
Køkken: Fransk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 0.5 stk. Knoldselleri evt. et helt, hvis det er en lille selleri
  • 1 stk. Løg
  • 1 fed Hvidløg
  • 1/3 del Vand
  • 1/3 del Piskefløde
  • 1/3 del Sødmælk
  • 15 gram Smør
  • Krydderier salt og peber, gerne hvid peber
  • Gastrik eller eddike og sukker

Sådan gør du

  • Knoldsellerien vaskes, skrælles og skæres i små tern. Jeg bruger typisk halvdelen, hvis den er stor, og det hele, hvis den er mindre.
  • Herefter skrælles og skæres 1 fed hvidløg og 1 løg i små stykker.
  • Kom det hele i en gryde og tilsæt 1/3 vand, 1/3 fløde og 1/3 sødmælk, til det dækker grøntsagerne. 
  • Bring det i kog og skru ned for blusset.
  • Lad det simre i cirka 20 minutter, til alt er helt mørt.
  • Nøglen for mig til at få en god pure er følgende:
  • Hæld væsken fra (gem den i en kande/beholder) og (stav)blend de møre grønsager med en smule væske og smørret.
  • Tilsæt en smule væske ad gangen, indtil du er tilfreds med konsistensen. Den skal være rimelig tyk og glat.
  • Smag pureen til med salt, peber og gastrik (eller eddike/sukker) indtil du er tilfreds med smagen.
  • Hæld pureen over i en ny (og ren) gryde og lun den ved lav temperatur i et par minutter.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.