Selleripure

Selleripure

10 min
40 min
4  Portioner
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion

Selleripure er et lækkert tilbehør til et væld af retter - har du prøvet selleripure til f.eks. okse, vildt eller svinekød? Det er forsøget værd! 

Om opskriften
Beskrivelse

Selleripure er et lækkert tilbehør til et væld af retter - har du prøvet selleripure til f.eks. okse, vildt eller svinekød? Det er forsøget værd. 

Her får du opskriften på, hvordan du får en pure, der er silkeblød, jævn og glat - og naturligvis fyldt med smag. 

Det er alfa og omega, at du koger grøntsagerne så møre, at de er nemme at mose helt ud. Er de for hårde, vil pureen ikke få den lækre og luftige konsistens, som den skal have. 

Ingredienser
1⁄2 Knoldselleri (evt. et helt, hvis det er en lille selleri)
1 Løg
1 fed Hvidløg
  Vand
  Piskefløde
  Sødmælk
  Krydderier (salt og peber, gerne hvid peber)
  Gastrik (eller eddike og sukker)
Vejledning

Knoldsellerien vaskes, skrælles og skæres i små tern. Jeg bruger typisk halvdelen, hvis den er stor, og det hele, hvis den er mindre.

Herefter skrælles og skæres 1 fed hvidløg og 1 løg i små stykker.

Kom det hele i en gryde og tilsæt 1/3 vand, 1/3 fløde og 1/3 sødmælk, til det dækker grøntsagerne. 

Bring det i kog og lad det koge i cirka 20 minutter, til alt er helt mørt.

Nøglen for mig til at få en god pure er følgende:

Hæld væsken fra (gem den i en kande/beholder) og stavblend de møre grønsager med en smule væske. Jeg har ingen blender, men det vil sikkert være nemmere at bruge sådan én.

Tilsæt en smule væske ad gangen, indtil du er tilfreds med konsistensen. Den skal være rimelig tyk og glat.

Smag pureen til med salt, peber og gastrik (eller eddike/sukker) indtil du er tilfreds med smagen.

Hæld pureen over i en ny (og ren) gryde og lun den ved lav temperatur i et par minutter.

Selleripure

Selleripure

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier