Selleripasta med kylling og sellerisovs

Selleripasta med kylling og sellerisovs
Sidst ændret:
Tirsdag den 8. december, 2020 - 13:22
Beskrivelse

Det er ved at være et års tid siden, min mand var til Gastronomisk Undergrund for første gang. Han kom hjem og talte utroligt begejstret om en fantastisk selleripasta, der var vendt i selleri-/ostesauce. Han sagde, at sellerien havde været fuldstændig som "rigtig" pasta.

Vi har tidligere lavet pasta af squash herhjemme, og selvom det er et fint, glutenfri alternativ til den almindelige pasta, så er det jo ikke HELT ligesom rigtig pasta. Så jeg vidste, at jeg på et tidspunkt skulle prøve at lave min egen selleripasta.

Og nu kom dagen! Jeg er altid glad for at bruge knoldselleri, men har aldrig brugt den til pasta, så jeg var ret spændt på, om det nu ville lykkes. Det viste sig faktisk at være ret nemt, og nøj hvor blev det lækkert!

Selleripasta med kylling og sellerisovs

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
32 minutter
Tid i alt
42 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Selleripasta)
  Vand (til blanchering)
  Salt (til vandet)
  Opskriftsgruppe (Kylling)
20 g Smør
  Salt og peber (friskkværnet)
  Opskriftsgruppe (Sellerisovs)
1 Løg
1 fed Hvidløg
  Vand
40 g Revet ost (mozzarella)
  Salt (friskkværnet, tilsmagning)
  Peber (friskkværnet, tilsmagning)
  Gastrik (eller sukker og eddike)
Vejledning

Sellerisovs

  1. Rens og skræl knoldsellerien. Del den i to og gem den halve til en anden god gang. Er det et lille knoldselleri, kan du også bruge det hele.

  2. Skær sellerien i små tern.

  3. Hak hvidløg og løg fint.

  4. Kom selleri, hvidløg og løg i en gryde med 1 del vand, 1 del piskefløde og 1 del sødmælk. Grøntsagerne skal være dækket.

  5. Lad det hele koge i 20 minutter, så det er mørt.

  6. Hæld væden fra og over i en beholder til senere.

  7. Kom de kogte grøntsager i en blender med lidt af væden (hellere for lidt end for meget!). Tilsæt lidt væde ad gangen, til det bliver til en tyk og glat puré. Du kan også bruge en stavblender, hvis du ikke har en almindelig blender.

  8. Smag til med salt, peber og gastrik (eller en blanding af eddike og sukker).

  9. Find en ny, ren gryde og hæld puréen heri sammen med revet ost. Lun det igennem i et par minutter, så osten smelter.

 

Kylling

  1. Tag kyllingen ud af køleskabet cirka 30 minutter inden, det skal steges. Så undgår du, at kyllingen smider en masse væske på panden og kommer til at koge i stedet for at stege.

  2. Dup kyllingen godt tør med et rent viskestykke og krydr med friskkværnet salt og peber.

  3. Varm en pande op ved højt blus (11/14 på mit komfur).

  4. Smelt smørret på panden.

  5. Når smørret bruser op, smider du kyllingen på panden.

  6. Steg kyllingerne på hver side (først på den ene side og dernæst på den anden).

  7. Tag dem af panden og giv dem et drys flagesalt.

 

Selleripasta

  1. Rens og skræl knoldsellerien.

  2. Skær knolden ud i så tynde skiver som muligt. Læg nogle skiver ovenpå hinanden og snit dem i cirka 0,5 centimeters bredde, så de bliver til til pasta. Gentag på resten af skiverne.

  3. Læg selleripastaen i en skål med koldt vand.

  4. Bring vandet i kog med lidt salt.

  5. Tilsæt selleripastaen og blanchér den i cirka 2 minutter. Den skal være al dente, dvs. mør men med lidt bid.

  6. Hæld vandet fra og servér.

Selleripasta med kylling og sellerisovs

Selleripasta med kylling og sellerisovs

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier