x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Selleri røsti

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 7. februar 2020

Rosti, rosti eller rösti – kært barn har mange navne. Vi elsker kartoffelrøsti hjemme hos os, men denne gang stod den på rodfrugt rösti med knoldselleri!

De opstod faktisk lidt ved en fejl. Planen var nemlig at lave “frikadeller” med knoldselleri i stedet for hakket svinekød. 

Idéen var sikkert god nok, men det endte ikke rigtig ud i frikadeller! I stedet blev det til yderst velsmagende røsti, som jeg til hver en tid gerne laver igen som erstatning for kartofler eller ris som tilbehør.

Selleri røsti

Cayennepeberet er med til at give lidt varme til retten, men er du ikke til det krydrede, kan du bare undlade det.

 

Selleri røsti opskrift


Selleri røsti

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 3 personer
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 300 gram Knoldselleri
  • 65 gram Løg
  • 2 Æg
  • 1 tsk. Paprika
  • 0.5 tsk. Cayennepeber valgfrit
  • 1 spsk. Hvedemel
  • Salt og peber fra kværn
  • Olie til stegning
  • Smør til stegning

Sådan gør du

    1. Skræl knoldsellerien og riv den groft på rivejernet.
    2. Pil løget og riv det ligeledes groft.
    3. Vrid knoldsellerien og løget helt fri for væde i et viskestykke.
    4. Rør alle ingredienser (pånær ghee / olie og smør) grundigt sammen i en skål.
    5. Kom olie og smør på en varm pande (middelhøjvarme, 10 / 14 på mit komfur) og læg klatter af sellerimasse på den varme pande.
    6. Steg røstierne i cirka 4 minutter på begge sider, indtil de er gyldne og sprøde.
    7. Servér.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.