Schweizisk marengs

Schweizisk marengs

30 min
3 t
1  Portione
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
Lækre, lette marengs med smuk pynt på toppen. De schweiziske marengs er lidt anderledes end almindelige marengs, da sukkeret smeltes i æggehviderne over et vandbad, inden de piskes stive.
Om opskriften
Beskrivelse

Lækre, lette marengs med smuk pynt på toppen.

De schweiziske marengs er lidt anderledes end almindelige marengs, da sukkeret smeltes i æggehviderne over et vandbad, inden de piskes stive. På trods af dette ekstra trin i tilberedningen er kagerne dog lette at lave. Som et ekstra plus kan det nævnes, at i og med sukkeret opløses, inden kagerne bages, slipper man for den knasende fornemmelse af uopløst sukker, som marengs eller kan have.   

Ingredienser
160 g æggehvider (pasteuriserede)
320 g Sukker (hvidt sukker, ikke rørsukker)
1 tsk vanillepulver (eller korn fra 1/2 vanillestang)
1⁄4 tsk Citronsyre
1 knsp gelefarve (rød)
1 tsk pulverfarve (rødbedepulver el. lign. - brug ikke flydende frugtfarve)
1 tsk frysetørrede hindbær (pulveriseret)
  sukkerpynt (perler eller hjerter, til dekoration)
Vejledning

Start med at tænde ovnen på 80 grader varmluft.

Tag en stor stålskål og pisk æggehvider og sukker i hånden med et piskeris over vandbad 4-6 minutter. Hviderne skal ikke piskes stive, sukkeret skal blot opløses. Det er vigtigt, at  skålens bund ikke rører vandet, da æggehviderne så vil tykne. Når sukkeret er opløst, fjernes skålen fra vandbadet.   

Pisk nu æggehvider og sukker i cirka 2 minutter, til hviderne er seje. Brug meget gerne en røremaskine, hvis du har en.

Tilsæt citronsyre og pisk marengsmassen hvid og stiv.

Tilsæt farve og sørg for, at alt blandes godt, så farven fordeles jævnt. 

Fyld massen i en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt små marengs eller marengsroser ud på en plade med bagepapir.

Drys store og små sukkerperler, hjerter eller anden dekoration på dine marengs. Dette skal gøres nu, så pynten kan sætte sig fast i den fugtige masse. 

Bag dine marengs midt i ovnen i et par timer, til de er tørre. De skal have temmelig lang tid, så det er også en mulighed simpelthen at bage dem natten over.

Træk bagepapiret med kagerne over på en bagerist. Lad dine marengs blive helt kolde inden de forsigtigt løsnes fra bagepapiret. 

Opbevar dine marengs tørt i en lufttæt beholder.

Schweizisk marengs

Noter

Du kan undlade sukkerpynten, hvis du hellere vil have helt enkle marengs. 

Man kan erstatte 1/4 tsk. citronsyre med 1 tsk. klar lagereddike i stedet for.

Kilde

Jeg har opskriften herfra.

Om forfatteren
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
Bio
Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier