Opskrift på sauce nage
Den klassiske franske sauce, der især er god at servere sammen med fisk.
Vi har opskriften fra bogen: “Sovs“, hvor forfatteren Gorm skriver følgende om opskriften:
Eller beurre blanc med fyld. Mange saucer står på skuldrene af mere simple saucer. Det samme gør sauce nage, som er en videreudvikling af beurre blanc. Den er så klassisk til fisk, at den skal med i denne bog. Og du forstår det, når du spiser et stykke perfekt dampet torskefisk med sauce nage til. Så bliver det ikke bedre.
Sauce Nage
Ingredienser
- 1 deciliter Æbleeddike
- 5 stk. Peberkorn
- 1 stk. Laurbærblad
- 2 stk. Skalotteløg
- 1 stk. Gulerødder lille
- 50 gram Rodfrugter lyse
- 30 gram Bladselleri
- 2 deciliter Hvidvin
- 200 gram Smør
- Salt og Peber
Sådan gør du
- Kog eddiken ind til det halve sammen med peberkorn og laurbærblad (evt. i en tepose, så det er nemt at få op igen).
- Skær alt grønt i fine tern.
- Tilsæt grønt og hvidvin, og damp grøntsagerne møre.
- Sigt det grønne fra, og gem det.
- Hæld væden tilbage i gryden, og reducer til ca. det halve.
- Skal der fond i, er det nu, og der skal reduceres til det halve igen. Man tilsætter ofte fiskefond, da det er en sauce til fisk.
- Så skal der piskes smør i. Lidt ad gangen og gerne ihærdigt.
- Husk, saucen må godt komme op i god varme, men den må ikke koge.
- Når den er cremet og flot, tilsættes de dampede grøntsager.
- Smag til med salt og peber.