Opskrift på sauce mousseline
Saucen er en fransk sovs der er lavet ved at emulgere smør og citronsaft med æggeblommer. Den minder meget om Sauce Hollandaise, der er dog mere citron i den her samtidig med at der er flødeskum til at tage lidt af den syrlige smag.
Sauce Mousseline
Ingredienser
- 250 gram Smør
- 4 stk. Æggeblommer
- 0.5 stk. Citronsaft Saften fra en 1/2 citron
- Krydderier Salt
- 2 deciliter Fløde
Sådan gør du
- Nøglen til at lykkedes med en vellykket ægte sauce er de rigtige temperaturer. Så sørg for at de forskellige ingredienser har stuetemperatur når du går i gang.
- Med andre ord, smelt smørret i god tid og lad det køle lidt af.
- Saucen kan laves på 4 forskellige måder:- Sous Vide- Tykbundet gryde- Over et vandbad- I en røremaskine (der kan varme op).
- Den her version er lavet i en tykbundet gryde.
- Smelt smørret i en gryde over lav varme og lad det køle lidt af.
- Hæld fløden i en skål og pisk den til flødeskum.
- Brug en ren gryde til at piske æggeblommerne, salt og citronsaften over lav varme.
- Pisk i længere tid og hårdere end du lige regner med. Når det tykner en smule skal der tilsættes smør, meget lidt af gangen - mens der stadig piskes hårdt.
- Bliv ved med at tilsætte smørret langsomt og når alt smørret er brugt, vendes flødeskummen i saucen.
- Saucen skal serveres straks.