Samosas

Samosas

20 min
20 min
12  stk.
Profile picture for user Redaktion
Redaktion
Redaktion

✅Klassisk og dejlig samosa🥟 med ĂŚrter, løg og kartofler. 

✅Denne udgave er en kødfri variant og suppleres med en dejlig raita.

✅Retten er super god til at få en grøntsager i de mindste i familien og de sprøde trekantede puder er et hit hos de fleste.

Opskriften er en sundere version, da de tilberedes i ovnen.

Vi har opskriften fra bogen: "Grøn mad til hele familien", skrevet af af Lisbeth Østergaard & Louisa Lorang. De skriver følgende om opskriften:

"Jeg bruger disse som aftensmad med ris og salat eller som en snack – selv kolde i madpakken synes mine børn, de holder. Du kan eventuelt lave fyldet, og lade dine unger folde selv."

Om opskriften
Beskrivelse

Klassisk og dejlig samosa med Ìrter, løg og kartofler. 

Denne udgave er en kødfri variant og suppleres med en dejlig raita.

Retten er super god til at fü en grøntsager i de mindste i familien og de sprøde trekantede puder er et hit hos de fleste.

Opskriften er en sundere version, da de tilberedes i ovnen.

Vi har opskriften fra bogen: "Grøn mad til hele familien", skrevet af af Lisbeth Østergaard & Louisa Lorang. De skriver følgende om opskriften:

"Jeg bruger disse som aftensmad med ris og salat eller som en snack – selv kolde i madpakken synes mine børn, de holder. Du kan eventuelt lave fyldet, og lade dine unger folde selv."

Ingredienser
SAMOSAS
1 Løg (lille)
3 fed Hvidløg
500 g Kartofler (kogte)
4 dl Ærter (optøede fra frost)
2 spsk Smør
  Olivenolie (lidt)
1 spsk Spidskommen (knust)
  Karry (2-3 spsk.)
  Garam Masala (1/2-1 spsk.)
  Salt
  Filodej (8 plader)
100 g Smeltet smør
RAITA
2 dl Yoghurt
1⁄2 Agurk (skĂĽret i tern)
  Mynte (lidt hakkede blade)
  Salt og peber
  Olivenolie
  Spidskommen (evt.)
Vejledning

Samosa

Hak løg og hvidløg.

Mos kartoflerne fint med en gaffel, og rist kartofler, løg, hvidløg og Ìrter i smør og olie pü en pande ved middelhøj varme.

Krydr med spidskommen, karry og garam masala, og smag fyldet til med salt.

Del hver filodejplade i 2 baner.

Pensl filodejen med smeltet smør.

Fordel fyldet pü dejen nederst lidt til højre.

Fold dejen om fyldet til trekanter.

Pensl igen med smør, og bag samosaerne i en 200 grader varm ovn, til de er gyldne og sprøde.

Det tager 15-20 minutter, men hold øje med dem.

 

Raita

Rør yoghurt med agurk, mynteblade, salt, peber og lidt olivenolie.

Smag til med spidskommen, hvis du vil.

 

Server samosaerne lune eller ved stuetemperatur.

Noter

LOUISAS TIP:

Køb filodej i supermarkedet og vÌr aldrig nÌrrig med smørret.

Kilde
Om forfatteren
Profile picture for user Redaktion
Redaktion
Redaktion
Bio
Vores artikler er altid skrevet ud fra vores holdninger og de emner, vi interesserer os for.
Skriv til os pĂĽ redaktion@gastrofun.dk hvis du har feedback.
LĂŚs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, nür du deler dine resultater med os! NÌvn os med tagget @GastroFun.dk pü dine billeder pü Instagram, sü vi kan se, hvordan det gik.

Du kan ogsü bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmül eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĽ Instagram eller Facebook.


Sociale medier