Samosa fra Punjab

Samosa fra Punjab

20 min
10 min
4  personer
Profile picture for user Thomas Tranegaard Nielsen
Thomas Tranegaard Nielsen
Redaktion
Kartofler, ærter og Garam masala + det løse! Masser af varme krydderier og frisk grøn chili 
Om opskriften
Beskrivelse

Mit bud på en klassisk vegetarisk samosa med ærter og kartofler.

I dag stod den på indiske samosa i madkundskab! Og så kunne jeg altså ikke lade være med at gå hjem og lave en portion også

Kartofler, ærter og Garam masala + det løse!

Masser af varme krydderier og frisk grøn chili. 

Ingredienser
350 g Kartofler
10 g Salt
150 g Ærter
2 spsk Olie
1 tsk Spidskommenfrø
  Frisk ingefær (2 cm)
1 Chili (grøn)
2 tsk Garam Masala
1 spsk Citronsaft
2 1⁄2 g Salt
  Filodej (Spring roll pastry sheets eller samosa sheets)
Lim
50 g Hvedemel
50 g Vand
Vejledning
  1. Kom ærterne i en skål, hæld kogende vand over
  2. Hæld vandet fra, når ærterne er tøet op og sæt dem til side
  3. Skræl kartoflerne og halvér dem
  4. Kom dem i en gryde eller kasserolle med koldt vand og salt – kartoflerne skal kun lige være dækket af vandet
  5. Sæt kasserollen med kartoflerne på et blus ved middelhøj varme, bring dem i kog og lad dem simre i ca. 10 min. – når man stikker en gaffel eller kniv i kartoflen, skal den glide af igen
  6. Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem køle af i en sigte
  7. Skær kartoflerne i 1 cm tern og sæt til side
  8. Skræl ingefæren med en ske og riv den fint
  9. Skyl og tør chilien skær den i små tern 
  10. Tænd en pande på middel varme og tilsæt olien
  11. Kom spidskommenfrøene på panden
  12. Når spidskommenfrøene poppe så tilsæt ingefær og chili, rør rundt og steg 1 min. 
  13. Tilsæt ærter, garam masala, og citronsaft og salt
  14. Steg i 2-3 min. og rør rundt et par gange
  15. Tilsæt kartoflerne og bland det hele godt sammen
  16. Steg 2-3 min. og rør rundt et par gange
  17. Hæld fyldet over på en tallerken og lad det køle af
  18. Lav samosalimen ved at piske mel og vand sammen – lidt som tapetklister
  19. Tag dine dejplader ud af køleskabet og skær dem over, så de er ca. 7x25 cm
  20. Følg foldevejledningen og kom ca. 2 spsk. fyld i lommen 
  21. Luk samosaen ved at smøre lim langs lukningen med din pegefinger – sørg for at samosaen er helt lukket og brug lim hvor det er nødvendigt
  22. Lav alle samosaerne og læg dem under et fugtigt viskestykke
  23. Varm en pande til middelhøj varme og tilsæt 1-2 cm olie
  24. Læg samosaerne på panden (3-4 ad gangen) og skru ned til middel varme 
  25. Steg dem gyldne på hver side, tag dem af panden og læg dem på en tallerken med køkkenrulle  
  26. Servér med en god chutney

Pin by Ruth Belmonte on yummmm.. | Indian food recipes, Samosa recipe,  Samosa

Om forfatteren
Profile picture for user Thomas Tranegaard Nielsen
Thomas Tranegaard Nielsen
Redaktion
Bio
Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært på GastroFun Premium og en del af redaktionen her på siden, og så er han med i MasterChef 21.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier