ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Saltindbagt pighvar

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 29. juli 2020

Der er næsten ingen fisk, der kan måle sig med pighvar, og den skal helst tilberedes så simpelt som muligt, hvis du spørger mig.

Saltindbagt pighvar

Saltindbagt pighvar går altid rent hjem, når der kommer gæster, og det er en fantastisk ret! Den er smuk, enkel og helt vildt lækker.

Wow-faktoren er jo heller ikke sådan at kimse af, når man skærer i dejen, og den saftige fisk kommer til syne.

Saltindbagt pighvar

Saltindbagt pighvar

Saltindbagt pighvar

En sikker vinder. Fisken bliver så fantastisk saftig! Her vil jeg vise dig, hvordan du gør.


Antal: 4 personer

Saltindbagt pighvar

3.34 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 1500 gram Hvedemel
  • 2000 gram Salt fint
  • 400 gram æggehvider svarende til cirka 10 stk.
  • Vand
  • 1 stk. Pighvar min var stor - cirka 2,5 kg
  • Krydderurter friske, fx. persille, rosmarin, løvstikke og timian

Sådan gør du

    1. Kom mel, salt og æggehvider i en skål og bland det sammen.
    2. Tilføj lidt vand, imens du rører det hele sammen, så dejen samler sig.
    3. Vend dejen ud på bordet og ælt den sammen, så den bliver smidig.
    4. Del dejen i to og rul dem ud i to lige store runde stykker. Størrelsesmæssigt skal de passe til pighvaren plus cirka fem centimeter.
    5. Fjern hovedet fra pighvaren (jeg brugte det til min sauce) og indmaden.
    6. Skyl fisken godt indvendigt og læg den ovenpå det ene stykke dej.
    7. Læg friske krydderurter ovenpå fisken. Brug de krydderurter, du synes giver mening. Jeg brugte en blanding af persille, rosmarin, løvstikke og timian, svarende til cirka 3 hele bundter.Saltindbagt pighvar
    8. Læg det andet stykke dej ovenpå fisken.Saltindbagt pighvarSaltindbagt pighvar
    9. Tilbered den i 40 minutter ved 200 grader varmluft og lad den herefter hvile i 15 minutter på køkkenbordet.Saltindbagt pighvar
    10. Servér. Velbekomme.
    Saltindbagt pighvar
    Saltindbagt pighvar
    Saltindbagt pighvar
    Saltindbagt pighvar

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.