Saltindbagt pighvar

Saltindbagt pighvar

15 min
40 min
4  personer
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
✅Prøv denne super saftige saltindbagte pighvar, næste gang du venter gæster! ✅Pighvar skal helst tilberedes så simpelt som muligt og den her har wow-faktor.
Om opskriften
Beskrivelse

Der er næsten ingen fisk, der kan måle sig med pighvar, og den skal helst tilberedes så simpelt som muligt, hvis du spørger mig.

Saltindbagt pighvar

Saltindbagt pighvar går altid rent hjem, når der kommer gæster, og det er en fantastisk ret! Den er smuk, enkel og helt vildt lækker.

Wow-faktoren er jo heller ikke sådan at kimse af, når man skærer i dejen, og den saftige fisk kommer til syne.

Saltindbagt pighvar

Saltindbagt pighvar

Saltindbagt pighvar

En sikker vinder. Fisken bliver så fantastisk saftig! Her vil jeg vise dig, hvordan du gør.

Ingredienser
1500 g Hvedemel
2000 g Salt (fint)
400 g æggehvider (svarende til cirka 10 stk.)
  Vand
1 Pighvar (min var stor - cirka 2,5 kg)
  Krydderurter (friske, fx. persille, rosmarin, løvstikke og timian)
Vejledning
  1. Kom mel, salt og æggehvider i en skål og bland det sammen.

  2. Tilføj lidt vand, imens du rører det hele sammen, så dejen samler sig.

  3. Vend dejen ud på bordet og ælt den sammen, så den bliver smidig.

  4. Del dejen i to og rul dem ud i to lige store runde stykker. Størrelsesmæssigt skal de passe til pighvaren plus cirka fem centimeter.

  5. Fjern hovedet fra pighvaren (jeg brugte det til min sauce) og indmaden.

  6. Skyl fisken godt indvendigt og læg den ovenpå det ene stykke dej.

  7. Læg friske krydderurter ovenpå fisken. Brug de krydderurter, du synes giver mening. Jeg brugte en blanding af persille, rosmarin, løvstikke og timian, svarende til cirka 3 hele bundter.Saltindbagt pighvar

  8. Læg det andet stykke dej ovenpå fisken.Saltindbagt pighvarSaltindbagt pighvar

  9. Tilbered den i 40 minutter ved 200 grader varmluft og lad den herefter hvile i 15 minutter på køkkenbordet.Saltindbagt pighvar

  10. Servér. Velbekomme.

Saltindbagt pighvar

Saltindbagt pighvar

Saltindbagt pighvar

Saltindbagt pighvar

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
15 min
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier