Saltbagte kartofler

Saltbagte kartofler

5 min
30 min
4  Personer
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
✅Perfekte saltbagte kartofler i mundrette størrelser - ✅de perfekte snacks til en iskold øl eller cocktails! ✅Servér dem for eksempel til sommerens næste havefest - ✅de kan nemt erstatte de gængse chips eller saltstænger, der ofte havner på snackbordet :-)
Om opskriften
Beskrivelse

Et skønt alternativ til den sædvanlige kogte kartoffel på middagsbordet. Disse lækre saltbagte kartofler er helt perfekte til at opgradere de traditionelle danske retter og prøve noget lidt anderledes i hverdagen.

De gør det også fremragende som en mundret snack til iskolde øl eller cocktails. Prøv for eksempel at servere dem til sommerens næste havefest - de kan nemt erstatte de sædvanlige chips eller saltstænger, der ofte havner på snackbordet.

Ingredienser
400 g Kartoffel (Nye kartofler)
25 g Salt
Vejledning

Tag en gryde og fyld den med vand.

Tilsæt salt og bring det hele i kog.

Kom kartoflerne i det kogende vand.

Lad kartoflerne koge til de lige akkurat er møre. Tjek kartoflerne ved at stikke i dem med en spids urtekniv.

Herefter hældes det meste af vandet fra kartoflerne - lad ca. 1½ cm. vand blive tilbage i gryden.

Lad det koge videre og vend rundt i kartoflerne, til det resterende vand er helt kogt væk - vær forsigtig og undlad at prikke hul på kartoflerne undervejs.

Lad kartoflerne stå på lavt blus i den nu tørre gryde og vend dem et par gange undervejs, mens de så småt tager farve og rynker en smule.

Sluk for komfuret og lad kartoflerne stå og køle lidt af, inden de serveres.

Som du kan se, får kartoflerne et tyndt og fint saltlag udover sig. De er fortrinlige som et alternativ til for eksempel chips.

Saltbagte kartofler

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier