x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Saltbagt spidskål

FADLSFORLAG | 21. februar 2019
Serveret med broccolicrudité, rå spidskål, spinatpuré og hvidvinssauce

En lækker opskrift på saltbagt spidskål serveret med broccolicrudité, rå spidskål, spinatpuré og hvidvinssauce.

Retten emmer af vegansk luksus og er et godt bud på en kødfri ret.


Saltbagt spidskål

Serveret med broccolicrudité, rå spidskål, spinatpuré og hvidvinssauce
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 50 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: fadlsforlag

Ingredienser

Saltbagte spidskål

  • 2 stk. Spidskål
  • Salt
  • 100 gram Smør Plantesmør

Broccolicrudité

  • Broccoli

Rå spidskål

  • 0.5 stk. Spidskål

Hvidvinssmørsauce

  • 4 spsk. Æbleeddike
  • 2 deciliter Hvidvin Vegansk
  • 1 pinch Texturas Xanthana
  • 200 gram Smør Plantesmør
  • Salt

Spinatpuré

  • 200 gram Babyspinat
  • 1 deciliter Vand Koldt - det kan sagtens være lidt mindre
  • Salt
  • 2 spsk. Olie Estragon

Sådan gør du

Saltbagte spidskål

  • Fjern det yderste blad fra kålene.
    Riv to stykker stanniol, og kom en håndfuld salt på hver.
    Kom kålen ovenpå, og læg endnu en håndfuld salt på kålen.
    Pak godt ind i stanniol, og bag i en ovn på 180 grader i ca. 35 min.
    Pak kålen ud, når den er færdig, og skær 4 skiver på 3 cm fra midten af spidskålen.
    Smid top og bund ud.
    Gem de 4 skiver på en ovnbakke til servering.
     

Broccolicrudité

  • Skær buketter fra stokken.
    Gem stokken til en anden dag.
    Skær buketterne i 1-2 mm tykkelse på et mandolinjern, og kom i isvand.
    Du skal bruge 6-10 stykker pr. person.
    Gem i vand til servering.
     

Rå spidskål

  • Lav en masse brud af rå spidskålsblade på 3-4 cm i størrelse, og læg i isvand til servering.
    Du skal bruge 4-6 stk. pr. person. 
     

Hvidvinssmørsauce

  • Kog æbleeddike ind til 1 spsk.
    Kom hvidvin på, og kog ind til ca. 80 ml.
    Mens vinbasen er varm, blendes den sammen med xantana, og tilsæt herefter smør lidt ad gangen.
    Din sauce må ikke bulderkoge, når du skal varme den, da du risikerer, at den skiller.
    Smag saucen til med salt.
     

Spinatpuré

  • Kog en stor gryde vand op. Blanchér spinat, til den er mør.
    Køl ned i isvand.
    Pres vandet fra spinaten, og blend på maksimal hastighed med koldt vand.
    Puréen skal være fast, ikke for flydende.
    Smag til med salt.
    Gem i en sprøjtepose.
    Puréen skal være stuetemperatur ved servering.
     

Anretning

  • Fordel plantesmør på kålskiverne, og varm i ovnen, til de er lune.
    Lun din sauce, uden den koger.
    Dræn både broccoli og spidskål.
    Slyng evt. begge dele i et viskestykke, så alt vandet er væk.
    Krydr med en smule salt.
    Anret en skive saltbagt kål på midten af en flad tallerken.
    Lav 5 dutter spinat¬puré rundt om.
    Fordel spidskålsbrud og broccolicrudité oven på den bagte kål, og slut af med en skefuld sauce og lidt estragonolie.

Om forfatteren




Opskriften stammer fra bogen: "Vegansk Luksus", skrevet af Morten Bang Olsen og den er udgivet af FADL's Forlag.