Saltbagt selleri

Saltbagt selleri (hel)

10 min
1 t, 30 min
4  personer
Profile picture for user Food_by_chrisnos
Food_by_chrisnos
Kok
Hel saltbagt knoldselleri. Forleden faldt jeg over et stort og flot knoldselleri, der bare skreg på at blive saltbagt!
Om opskriften
Beskrivelse

Hel saltbagt knoldselleri.

Forleden faldt jeg over et stort og flot knoldselleri, der bare skreg på at blive saltbagt 😋

Ved at pakke selleri ind i saltdej, bibeholder du smag og kraft i dit selleri. Og det er jo egentlig det, det altid handler om i madlavning. Smagen, saften og kraften skal blive i dit element. Ellers kan det jo være ligemeget.

Når du står med dit element, så tænk over hvordan du undgår at miste smag, saft og kraft. Koger du fx selleri, så vil en stor del af smagen og vitaminer forsvinde ud i vandet.

Selvfølgelig kan du bruge vandet til sauce eller lign. Men det kunne jo være sjovt, hvis der var fuld power på smagen.

Saltdejen indkapsler knolden, så alt damp, saft og smag forbliver derinde. Når du slår hul på den hårde skal, vælter den skønneste selleriaroma ud..👌

Saltbagt selleri

Ingredienser
1 Knoldselleri
Saltdej
400 g Groft salt
400 g Hvedemel
2 1⁄2 dl Vand
Vejledning

Til et stort rengjort knoldselleri brugte jeg 400g groft salt, 400g hvedemel og 2,5 dl vand.

Dejen køres på røremaskinen og æltede det til sidst sammen i hånden.

Rullede dejen ud på en silikonemåtte og pakkede knolden ind.

I ovnen i cirka 1 1/2 time ved 220 grader.

Lad gerne bolden hvile i en slukket ovn i ca 30 minutter.

Slå hul med en hammer og skub skrællen til side med en ske.

Nu kan der hældes brunet eller smeltet smør over, eller krydderurteolie eller hvad man ellers har lyst til.

Mums siger jeg bare, et selleri der smager af selleri 👌

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Om forfatteren
Profile picture for user Food_by_chrisnos
Food_by_chrisnos
Kok
Bio
Christina er uddannet kok og er 37 år. Hun elsker at nørde i alle retninger, men der er også plads til down to earth kokkerier. Christina er vild med at dele ud af tips, tricks og ideer fra kokkeverdenen.
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
30 min
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier