x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Saltbagt selleri

PER ASMUSSEN | 26. marts 2019
Serveret med stegt languster og kammusling

Retten, du præsenteres for herunder, opstod på torvet af Ingerslevs Boulevard blandt boder med grøntsager, frugt og lokale fiskehandlere.

Hvis du før har sat dine fødder på Ingerslev Boulevard, så ved du, at der med andre ord er tale om et mekka af inspiration for madnørder. Derfor gik vi ikke overraskende hjem med de lækreste skaldyr fra en fiskehandler, der vidste, hvad han talte om. I poserne var der foruden fisk også knoldselleri, som senere blev bagt i en saltdej. 

Har man først smagt et saltbagt knoldselleri, så bliver det hurtigt en favorit. Når du bager knoldselleri i saltdej, står du tilbage med et blødt, saftigt og ikke mindst velsmagende selleri, som gør sig særdeles godt til skaldyr. 

God fornøjelse!


Saltbagt selleri

Serveret med stegt languster og kammusling
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 time
Antal: 2 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 1 stk. Knoldselleri
  • 400 gram Hvedemel
  • 400 gram Salt
  • 2 deciliter Vand
  • Skaldyrsmayonnaise Find opskriften herunder
  • 4 stk. Languster
  • 4 stk. Kammuslinger
  • Smør Til stegning af skaldyr

Sådan gør du

Saltbagt knoldselleri 

  • Rens knoldselleriet godt og trim den for de værste ujævnheder.
    Bland lige dele mel og salt, og tilsæt vand til du har en fast dej. 
    Rul dejen ud og beklæd knoldselleriet. 
    Bag den dejbeklædte knoldselleri i ovnen ved 180 grader almindelig ovn i en time. Imens du venter, kan du gå videre med de andre trin i retten.
    Du kan med fordel bage flere af gangen, som vist på billedet. Det saltbagte knoldselleri kan fint holde sig i køleskabet - og så har du lækkert tilbehør til din aftensmad til flere dage. 
    Når knoldselleriet er færdigbagt lader du den hvile lidt, før du pakker den ud.
    Skær skiver, som du steger i smør. Der skal én skive på hver tallerken.  
     

Skaldyrsmayonnaise

  • Jeg sørger altid for at tage fisken ud af køleskabet en 20 minutters tid, før det skal tilberedes, så det får stuetemperatur. I det her tilfælde kommer det helt af sig selv, fordi skallerne skal bruges i mayonnaisen, som tager en god halv time at tilberede. 
    Når du har pillet langusterrejerne, lægger du dem på et stykke køkkenrulle, hvor de krydres med salt og peber.
    Du skal gemme skallerne, da de er smagsgiver til mayonnaisen. 
    Her finder du en udførlig gennemgang af, hvordan du laver en lækker skaldyrsmayonnaise
     

Tilberedning af skaldyr

  • Når du er få minutter fra at servere, steger du langusterrejerne og kammuslingerne i smør. De skal kun have omkring 30 sekunder på hver side. 
    Sørg for at holde øje med, at dit smør ikke bliver for varmt, før du smider skaldyrene på. På billedet kan du se, hvordan det ser ud, når smørret bliver lidt for varmt.
    Her finder du en udførlig gennemgang af, hvordan du steger kammuslingerne til perfektion. 
     
    Når du har alle dele af retten klar, serverer du en skive saltbagt knoldselleri, mayonnaise, to kammuslinger, to langusterrejer og lidt blandet salat på hver tallerken. Velbekomme!
     
    Saltbagt selleri
    Saltbagt selleri
    Saltbagt selleri
    Saltbagt selleri
    Saltbagt selleri

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.