Salat med syltede rødløg og spidskål

Salat med syltede rødløg og spidskål

5 min
10 min
4  Personer
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
En frisk og lækker salat med spidskål og syltede rødløg, der er ligeså velsmagende, som den er enkel. Spidskål er mild i smagen og egner sig godt som et sundere og mere fiberrigt alternativ til grøn salat.
Om opskriften
Beskrivelse

En frisk og lækker salat med spidskål og syltede rødløg, der er ligeså velsmagende, som den er enkel. 

Spidskål er mild i smagen og egner sig godt som et sundere og mere fiberrigt alternativ til grøn salat.

Vi har i opskriften vendt salaten i en citron/oliedressing, men se i noten for inspiration til en frisk og lækker yoghurtdressing. 

Ingredienser
1⁄2 Spidskål
1 Rød peberfrugt
  Syltede rødløg
1 spsk Citronsaft
2 spsk Olivenolie
  Krydderier (salt og peber)
Vejledning

Skær spidskål i kvarte på langs.

Snit kålen meget fint.

Skyl peberfrugten og fjern kerner og frøstol. Skær den i små tern.

Bland spidskål og peberfrugt med skiver af syltede rødløg i en salatskål.

Rør citronsaft og olivenolie sammen i en skål og smag dressingen til med salt og peber. 

Server salaten som tilbehør til kød eller gryderetter, der trænger til et grønt tilbehør. 

Noter

I stedet for en dressing af olie og citronsaft kan du vende salaten i en frisk yoghurtdressing. 

Rør to dl. yoghurt naturel sammen med et presset fed hvidløg. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft. Vend dressingen i salaten sammen med et bundt hakket, bredbladet persille.  

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier