Salat med rød spidskål og gulerødder

Salat med rød spidskål og gulerødder

10 min
20 min
4  Personer
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion

Meget andet end kød kan tilberedes i sous vide/vandbad, f.eks. grøntsager, der bliver superlækre af den blide tilberedning. 👌  

Vi har her forsøgt os med rød spidskål og nye gulerødder krydret med estragon og citronskal, og resultatet er overraskende lækkert. 👌 

 

Om opskriften
Beskrivelse

Meget andet end kød kan tilberedes i sous vide/vandbad, f.eks. grøntsager, der bliver superlækre af den blide tilberedning. 

Vi har her forsøgt os med rød spidskål og nye gulerødder krydret med estragon og citronskal, og resultatet er overraskende lækkert. 

 

Ingredienser
1 Spidskål (rødt - kan erstattes af almindeligt spidskål)
1 bdt Gulerødder (nye gulerødder med top)
3 spsk Estragon (frisk, finthakket)
20 g Smør
1 spsk Olie (trøffelolie)
  Citronskal (fintrevet)
  Krydderier (salt og peber)
Vejledning

Rens grøntsagerne og skær dem i mindre stykker.

Kom grøntsager, smør, trøffelolie, estragon samt lidt salt og peber i en vakuumpose. Forsegl posen.

Tilbered grøntsagerne i sous vide/vandbad ved 52 grader i 20 minutter. De skal stadig have bid!

Efter tilberedningen tages posens indhold ud og grøntsagerne duppes tørre med et viskestykke. 

Før servering vendes grøntsagerne med revet citronskal. 

Salat med rød spidskål og gulerødder

 

Salat med rød spidskål og gulerødder

 

FORÅRSGRØNT

  1. Rengør grøntsagerne, og skær dem i mindre, mundrette stykker.
  2. Kom grøntsager, smør, estragon, en smule salt og friskkværnet peber i vakuumposen.
  3. Forsegl vakuumposen og tilbered grøntsagerne ved 52°, ca. 20 min. i dampovnen - de skal have godt bid.
  4. Ved servering afdryppes grøntsagerne på et tørt klæde.
  5. Riv en smule frisk citronskal over grøntsagerne inden servering
Noter

Du kan tilberede mange forskellige slags grøntsager i sous vide/vandbad - prøv dig frem, kun fantasien sætter grænser!

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier