Salade nicoise

Salade nicoise

5 min
10 min
1  person
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
Dejlig lækker og nem opskrift på den franske salat med tun og æg: "Salat Nicoise". Salaten er yderst velegnet som en frokostsalat og de små nicoise oliven lægger navn til retten.
Om opskriften
Beskrivelse

Dejlig lækker og nem opskrift på den franske salat med tun og æg: "Salat Nicoise". Salaten er yderst velegnet som en frokostsalat og de små nicoise oliven lægger navn til retten.

Vi har opskriften fra bogen: "Den anti-inflammatoriske kogebog", skrevet af forfatteren Anne Larsen.

Ingredienser
1 Æg
50 g Bønner (Grønne)
  Rapsolie (Koldpresset)
100 g Tun (Fra dåse eller glas)
  Ansjosfileter (3 marinerede ansjoser – fra dåse, glas eller i løsvægt hos fiskehandleren)
2 spsk oliven (Små nicoise-oliven)
  salat (2 håndfulde efter eget ønske)
  Tomater (5 små dadeltomater, alternativt hvilken som helst tomat i sæson)
1 spsk Vinaigrette
  Havsalt
Vejledning

1) Kog ægget hårdt smilende i 8 minutter.

2) Gør bønnerne i stand, kog lidt vand op.

Når det koger, kom da et skvæt olie i og lidt salt.

Kog bønnerne i 2 minutter.

Kom dem straks i iskoldt vand/vand med isterninger.

3) Dræn tun, ansjoser og oliven.

4) Skyl og slyng salater rene og tørre.

Her er brugt iceberg og frisé, men hjertesalat egner sig også godt.

5) Skær tomaterne i halve på langs.

6) Anret salaterne med bønner, tun, tomater, æg, oliven og ansjoser.

Dryp med vinaigrette.

Årsagen til, at bønner skal koges i 2 minutter, er for at undgå ‘bønnemave’.

På samme måde skal tørrede bønner udblødes i ét hold vand og koges i et nyt hold vand.

Saltet og olien i koge-vandet er for at holde på vitaminer og farve.

Og turen i det iskolde vand – er for at holde på farve og sprødhed.

Da bønnerne skal spises kolde, er det en manøvre, der passer til denne salat.

Kilde

Den anti-inflammatoriske kogebog

Den anti-inflammatoriske kogebog, 299,95 kr., 272 sider, udgivet af Muusmann Forlag. 

 


Som læser hos GastroFun får du en eksklusiv rabat på bogen "Den anti-inflammatoriske kogebog", hvorfra denne opskrift stammer:

Brug rabatkoden: gastrofun - så får du 20 % i rabat ved køb af bogen som du kan finde ved at følge dette link.

Om forfatteren
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
Bio
Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier