Rugbrødsvafler

Rugbrødsvafler

2 min
15 min
5  vafler
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Om opskriften
Beskrivelse

Mit bud på hyggelige små vafler, lavet med en "rugbrødsdej". 

Jeg har haft problemer med at få min 4 årige datter til at spise hendes rugbrødsmadder i børnehaven, indtil jeg fik den her ide:

Stærkt inspireret af et sønderjysk rugbrøds opskrift laver jeg disse, som både hun og min 1 årige søn får med i institution. De spises med velbehag og den største "ulempe" er at jeg har skullet forklare pædagogerne at det ikke er almindelige vafler (som de ikke må have med).

Opskriften bliver desværre lidt hurtig bløde, men ungerne har ikke brokket sig over det endnu.

Rugbrødsvafler

Ingredienser
1 dl Fuldkornshvedemel
2 dl Rugmel (groft)
3 dl Sødmælk (eller kærnemælk)
3 Æg
1⁄4 tsk Salt
Vejledning

Bland alle ingredienser i en skål. Brug gerne en el-pisker eller en røremaskine, så du ikke får klumper i dejen.

Varm dit vaffeljern op og kom cirka 1/2 - 1 dl dej i jernet (afhængig af størrelsen). Opskriften kan både bruges til hjerte- og firkantede vaffelforme.

Når de er færdige, placeres de på en bagerist.

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier