Rugbrødsstænger

Rugbrødsstænger

5 min
20 min
1  Portion
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Brug dit tørre rugbrød til lækre, sprøde rugbrødsstænger i stedet for at smide det ud eller give det til fuglene. Rugbrødsstængerne kan bruges til mange forskellige ting, og de er et langt sundere alternativ til chips
Om opskriften
Beskrivelse

Brug dit tørre rugbrød til lækre, sprøde rugbrødsstænger i stedet for at smide det ud eller give det til fuglene.

Rugbrødsstængerne kan bruges til mange forskellige ting, og de er et langt sundere alternativ til chips. 

Du kan også lave croutoner og bruge dem som drys på supper og lignende. Se i noten, hvordan du gør.

Ingredienser
4 skv Rugbrød (i skiver - gerne en rest, der er blevet tørt)
1 spsk Olivenolie
1 spsk Salt (gerne tangsalt)
Vejledning

Skær rugbrødet i tynde stave og kom dem i en frysepose.

Kom olie og salt i posen og ryst den, så salt og olie fordeles på alt brødet.

Fordel det på en bageplade med bagepapir og rist rugbrødet i ovnen ved 150 grader varmluft i 20-30 minutter.

Lad det ristede rugbrød køle helt af, inden det serveres eller gemmes i en lufttæt beholder.

Noter

Skær rugbrødet i tern og giv det lidt kortere tid i ovnen. Du har nu en portion sprøde og lækre rugbrødscroutoner, der kan anvendes som en snack eller som drys på supper og salater.

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier