Lækre chokoladehapsere med en god mørk chokolade.
Når man har stillesiddende arbejde, kan det være rart at få en snack der giver lidt bund og fylde. Det ved vi vist alle at det gør rugbrød. Men tanken om at skulle til at smøre en rugbrødsmad får nok de fleste til at tage en lettere løsning.
Med disse lækre og saftige rugbrødsboller får du løst en lille hurtig sult – og så er en god mørk chokolade da også sundt – har jeg hørt.
Efter at have bagt disse små rugbrødder til ungernes madpakker, fik jeg ideen om at lave en god og sund snack til mig selv.
Rugbrødsboller med chokolade
Udskriv Pin Del på FacebookIngredienser
- 3 deciliter Kogende vand
- 3 deciliter Rugkerner knækkede
- 33 centiliter Hvidtøl
- 50 gram Gær
- 3 deciliter Kærnemælk
- 200 gram Hvedemel
- 1 spsk. Groft salt
- 200 gram Mørk chokolade 70 %
- 750 gram Rugmel groft
Sådan gør du
- Kom rugkernerne og kogende vand i en skål, så de kan blive udblødt. Rør rundt og lad dem trække i 1 time. Tilsæt øl og gær under omrøring. Tilsæt resten af ingredienserne (undtagen rugmelet) og rør det godt sammen. Jeg brugte en røremaskine med dejkrog. Tilsæt cirka 150-200 gram rugmel ad gangen indtil du har en god og lidt klistret dej. Jeg brugte cirka 750 gram rugmel. Lad dejen hæve under et klæde (gerne et varmt sted) i 1 time. Nu skal bollerne blot sættes af som "klatter" på et bagepapirsbeklædt bageplade. Det gør ikke noget at de er lidt forskellige i størrelsen eller ikke er perfekt runde. Bag dem ved 200 grader i almindelig ovn i 40 minutter. Lad dem køle af bagefter på en rist. Velbekomme.
Om forfatteren
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.