ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Rugbrødsboller med chokolade

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 26. november 2020

Lækre chokoladehapsere med en god mørk chokolade. 

Når man har stillesiddende arbejde, kan det være rart at få en snack der giver lidt bund og fylde. Det ved vi vist alle at det gør rugbrød. Men tanken om at skulle til at smøre en rugbrødsmad får nok de fleste til at tage en lettere løsning.

Med disse lækre og saftige rugbrødsboller får du løst en lille hurtig sult – og så er en god mørk chokolade da også sundt – har jeg hørt.

Efter at have bagt disse små rugbrødder til ungernes madpakker, fik jeg ideen om at lave en god og sund snack til mig selv.

Rugbrødsboller med chokolade


Antal: 20 stk.

Rugbrødsboller med chokolade

No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 1 time 20 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 3 deciliter Kogende vand
  • 3 deciliter Rugkerner knækkede
  • 33 centiliter Hvidtøl
  • 50 gram Gær
  • 3 deciliter Kærnemælk
  • 200 gram Hvedemel
  • 1 spsk. Groft salt
  • 200 gram Mørk chokolade 70 %
  • 750 gram Rugmel groft

Sådan gør du

  •  
    Kom rugkernerne og kogende vand i en skål, så de kan blive udblødt. Rør rundt og lad dem trække i 1 time.
    Tilsæt øl og gær under omrøring.
    Tilsæt resten af ingredienserne (undtagen rugmelet) og rør det godt sammen. Jeg brugte en røremaskine med dejkrog.
    Tilsæt cirka 150-200 gram rugmel ad gangen indtil du har en god og lidt klistret dej. Jeg brugte cirka 750 gram rugmel.
    Lad dejen hæve under et klæde (gerne et varmt sted) i 1 time.
    Nu skal bollerne blot sættes af som "klatter" på et bagepapirsbeklædt bageplade. Det gør ikke noget at de er lidt forskellige i størrelsen eller ikke er perfekt runde.
    Bag dem ved 200 grader i almindelig ovn i 40 minutter.
    Lad dem køle af bagefter på en rist.
    Velbekomme.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.