Roulade med rabarber

Roulade med rabarber

3 t
10 min
1  roulade
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
✅Virkelig smuk og lækker roulade med rabarber kompot og hvid chokolade ganache. ✅Et hit når det gerne må være lidt festligt! ✅
Om opskriften
Beskrivelse

Roulade med rabarber kompot og hvid chokolade ganache.

Jeg er gået helt amok med masser af rabarberopskrifter herhjemme i øjeblikket, da jeg elsker rabarber.

Her er det en lækker roulade med sødme, fedme og syre - ligesom jeg gerne vil have en dessert.

Roulade med rabarber

Ingredienser
Bund
3 Æg
150 g Sukker
50 g Mel
20 g Kakao
1 tsk Bagepulver
Hvid chokolade ganache
3 dl Fløde
150 g Hvid chokolade
Rabarberkompot
  Rabarberkompot (gerne hjemmelavet)
Pynt
  Chokoladeganache
  Rabarber (strimler)
  rød skovsyre
  Støv (rosa)
Vejledning

Chokoladeganache

Hak chokoladen og kom den i en skål.

Varm fløden op til kogepunktet og hæld denne over chokoladen.

Lad det trække i 1 minut - rør herefter.

Når chokoladen er smeltet tager du et stykke film over ligger ned over chokolademassen, der må ikke være luft, der kan skabe kondens.

Sæt massen i køleskabet natten over.

Pisk op!

 

Rabarber kompot

Overskydende lækker kompot fra da jeg lavede rabarber sirup! Opskriften kan du finde her.

 

Bund

Pisk æg og sukker hvide og sigt de øvrige ingredienser ned i.

Rør i dejen.

Dejen fordeles ud på et stykke bagepapir. Bag i almindelig ovn ved 210 grader i 8-10 minutter.

Strø sukker ud på den færdigbagte kage og læg et stykke bagepapir ovenpå.

Vend kagen om.

Fjern nu forsigtigt det øverste papir og lad kagen køle af.

 

Samling af rouladen

Smør med rabarberkompot, efterfulgt af chokolade ganache og rul forsigtigt med stramt.

Stilles på køl i minimum. 1 time.

Afpynt - her har jeg brugt overskydende ganache, rabarber strimler, syre og rosa støv.

Roulade med rabarber

Om forfatteren
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
Bio
Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
1 t, 10 min
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier