Rødvinsglace med portvin

Rødvinsglace med portvin

5 min
4 t
2  Portioner
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Rødvinsglace er en smuk og intens sauce, der passer perfekt til en Beef Wellington eller kraftig smagende kød så som Iberico gris, vildt og oksekød. 🍷 Vores opskrift viser hvor få ingredienser der skal til og hvad der er nøglen til at få en succesfuld og velsmagende glace.
Om opskriften
Beskrivelse

Rødvinsglace er en smuk og intens sauce, der passer perfekt til en Beef Wellington eller kraftig smagende kød så som Iberico gris, vildt og oksekød. Vores opskrift viser hvor få ingredienser der skal til og hvad der er nøglen til at få en succesfuld og velsmagende glace.

Ingredienser
1 Løg
1 fed Hvidløg
5 g Smør
  Frisk timian
1 spsk Honning
2 spsk Æbleeddike (Andre eddiker kan også bruges)
7 dl Rødvin
2 dl Portvin
3 dl fond
20 g Smør
Vejledning

Finsnit løget og hvidløget og steg det ved middelvarme i smør sammen med et par kviste timian. De må ikke tage farve og efter et par minutter tilsættes honning og eddike.

Rødvinsglace

Rør i gryden i et par minutter og tilsæt 1 dl rødvin. Gør det løbende over de næste par timer. Når der ikke er mere rødvin, tilsæt så portvinen og derefter fonden. Saucen må ikke blive for tyk, men skal koges ned til 1,5-2 dl. 

10 minutter før serveringen skal saucen sigtes så du kun har "fonden" tilbage. Den skal være hel ren for klumper. Skru helt op for blusset og kom 2-3 gram kold smør i ad gangen under kraftig piskning, så saucen bliver monteret. Den tykner og bliver blank og flot. 

Hvis man bruger usaltet smør, skal rødvinsglacen smages til inden monteringen. Det kan man ikke gøre med almindelig saltet smør, da saltet fra smørret vil ændre smagen ret radikalt.

Saucen kan smages til med salt, peber, sukker, citronsaft og eddike.

Rødvinsglace

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier