Rødvinsglace

Rødvinsglace

5 min
1 t, 15 min
2  Personer
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Rødvinsglace er en smuk og intens sauce, der passer perfekt til en god bøf. Opskriften viser, hvor få ingredienser der skal til, og hvad der er nøglen til at få en succesfuld og velsmagende glace.
Om opskriften
Beskrivelse

De fleste ved, hvordan en god rødvinsglace skal smage - ved du, hvordan man laver den?

Her får du en udførlig gennemgang af, hvordan du selv kan ramme en lækker, intens rødvinsglace (demi-glace). Den passer perfekt en Beef Wellington eller kraftigt smagende kød, såsom Iberico gris, vildt eller oksekød. Vores opskrift viser, hvor få ingredienser der skal til, og hvad der er nøglen til at få en succesfuld og velsmagende glace.

Rødvinsglacen er et godt kort at kunne trække op af hatten, når du får gæster på besøg. Den er perfekt til at sætte prikken over i'et på det kød, du har lagt energi i at tilberede. God fornøjelse herfra!

Ingredienser
1 Løg
1 fed Hvidløg
1 tsk Olie (Smagsneutral)
3 dl Rødvin
  Frisk timian (Kan erstattes af rosmarin)
4 dl fond
1 tsk Citronsaft
1⁄2 tsk Eddike (Æbleeddike)
30 g Smør (Iskold og skåret i bittesmå stykker)
Vejledning

Rødvinsglace

Hak løg og hvidløg fint og steg begge dele i smagsneutral olie ved middelhøj varme i en tykbundet gryde. Det skal ikke tage farve. Efter et par minutter tilføjes rødvinen og timiankvistene.

Glace

Lad gryden simre i 20 minutter, hvorefter der løbende tilføjes 4 dl. fond. Brug gerne kogt vand og et par stykker kød/afpuds fra krogmodnet/dryaged oksemørbrad, det giver en dyb og intens kødsmag. Tilsæt en smule citronsaft og eddike.

Svinekæber

Når saucen er kogt ind til 1-2 dl., skal den monteres. En montering er at jævne saucen ved hjælp af smør. Nøglen til at lykkes med dette, er den rette temperatur og kraftig piskning. Sørg for at saucen bulderkoger og at smørret er så koldt som overhovedet muligt. Skær gerne smørret i tynde skiver og frys det ned i 10 minutter, før saucen skal samles.

Tilsæt et stykke smør ad gangen under kraftig piskning, indtil saucen har den ønskede tykkelse. Der skal mere smør til, end du tror.

Glace

Saucen bliver tyk, sej og flot glat at se på samtidig med, at den er utrolig intens i smagen.

Glace

Det sværeste ved at tilsmage en glace er, hvis du bruger saltet smør (som de fleste danskere gør i dagligdagen) til at montere den med. Gør du det, må du ikke tilsætte salt, da saltet i smørret ændrer smagen en del. Vi bruger altid saltet smør og har vænnet os til det.

Noter
Kilde

Se opskriften på rødvinsglace, på vores youtube kanal her. 

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier