Rødgrød

Rødgrød

10 min
15 min
4  personer
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel

✅Lækker og vegansk udgave af den klassiske 🍓rødgrød🥣

✅Opskriften er til 4-5 personer, afhængig af hvor sulten man er.

Vi har opskriften fra bogen: "Mit grønne morgenbord", skrevet af Asta Just Schack

Om opskriften
Beskrivelse

Lækker og vegansk udgave af den klassiske rødgrød.

Opskriften er til 4-5 personer, afhængig af hvor sulten man er.

Vi har opskriften fra bogen: "Mit grønne morgenbord", skrevet af Asta Just Schack

Ingredienser
Grød:
1 Vaniljestang
2 dl Rørsukker
1 kg Jordbær (frosne)
  Citronsaft (fra 1 citron)
1 dl Vand
2 spsk Maizena
Topping:
1 dl Boghvedekerner
1 1⁄2 dl Yoghurt (1-2 dl - plantebaseret)
2 spsk Chiafrø
  Jordbærsaft (friske)
Vejledning

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en kniv.

Kom en smule sukker på et skærebræt og tvær vaniljen ud i sukkeret ved at skrabe det frem og tilbage.

Kom både vaniljesukker og stang i en gryde sammen med jordbær, sukker, citronsaft og vand.

Lad det koge op og skru så ned for varmen.

Lad det stå og simre i 10-15 minutter.

Når jordbærrene er ved at være udkogte, tages ca. 1,5 dl af væden fra.

Hæld den op i en lille skål eller et glas og pisk maizenaen i, før du tilføjer blandingen til grøden i gryden.

Rør rundt og sluk for varmen.

Varm en pande og kom boghvedegrynene på.

Rist dem, indtil de begynder at dufte dejligt.

Sluk for varmen.

Fordel grøden i skåle og kom herefter boghvede og de øvrige toppings på.

Spis, mens grøden er lun, eller hæld grøden på glas og opbevar den i køleskabet i 3-4 dage.

Kilde

Mit grønne morgenbord

Mit grønne morgenbord af Asta Just Schack, ved Muusmann Forlag.

Om forfatteren
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
Bio
Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier