ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Rødbedetærte med gedeost

| 23. august 2019

Opskrift på en god vegetarret i form af en madtærte. 

Her har vi en kombination af rødbede og gedeost, der altid passer godt sammen.

Vi har opskriften fra bogen: “Den store mad for begyndere“, skrevet af Linn Grubbström & Jacob Damgaard. De giver følgende tip til opskriften:

“Brug en tandstik for at se, om tærten er gennembagt. Hvis der hænger noget ved tandstikken, skal tærten bage lidt længere. Du kan lægge lidt sølvpapir på toppen, så den ikke brænder på.” 

Bogen har fokus på billigere og lette retter og der er især stor hjælp af hente, da det er en billedkogebog.


Antal: 2 personer

Rødbedetærte med gedeost

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Gæsteindlæg
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 55 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 3 stk. Rødbede
  • Timian 6 kviste
  • 2.5 deciliter Fløde Madlavningsfløde
  • 3 stk. Æg
  • 1 tsk. Honning
  • 125 gram Smør
  • 1 spsk. Vand
  • 100 gram Gedeost
  • 2 spsk. Olie
  • 3 deciliter Mel
  • 2 spsk. Balsamico
  • 0.25 tsk. Peber
  • 1 stk. Rødløg
  • 1.5 tsk. Salt

Sådan gør du

  • Rødbedetærte med gedeost
    1.    Bland mel og ½ tsk. salt i en skål. Smuldr smørret i. 
    Rødbedetærte med gedeost
    2.    Arbejd det sammen til en dej. Tilsæt lidt vand, hvis dejen ikke kan hænge sammen. 
    Rødbedetærte med gedeost
    3.    Tryk dejen ud i en tærteform (circa 28 cm i diameter). Sæt den i køleskab i 20 minutter. Du kan også købe en færdig tærtedej.
    Rødbedetærte med gedeost
    4.    Prik tærtedejen med en gaffel.
    Rødbedetærte med gedeost
    5.    Bag den ved 200 grader i 10 minutter. 
    Rødbedetærte med gedeost
    6.    Skræl rødbederne. Riv dem groft. 
    Rødbedetærte med gedeost
    7.    Hak timian. Skær løget i tynde både. 
    Rødbedetærte med gedeost
    8.    Varm olien på en pande. Tilsæt løg, timian og balsamico. Steg i 5 minutter. 
    Rødbedetærte med gedeost
    9.    Læg løgblandingen i tærteformen. Fordel rødbederne over. 
    Rødbedetærte med gedeost
    10.    Smuldr gedeosten over rødbederne. 
    Rødbedetærte med gedeost
    11.    Pisk æg, fløde, honning, 1 tsk. salt og peber sammen. 
    Rødbedetærte med gedeost
    12.    Hæld blandingen over tærten.
    Rødbedetærte med gedeost
    13.    Bag ved 200 grader i 35-40 minutter. 
    Rødbedetærte med gedeost
    14.    Servering. 

Om forfatteren




Opskriften stammer fra bogen: "Den store mad for begyndere", der udgives af Strandberg Publishing