Opskrift på rødbedepasta med stegt kulmule og pocherede vagtelæg
Skindstegt kulmulefilet med tilbehør af hjemmelavet pasta – det er lækker hverdagsmad, når det er bedst!
Pastaen er i denne opskrift lavet med en pure af rødbede. Den røde farve ser flot ud og smager godt – og så er grøntsager i pastadejen en nem måde at lokke lidt mere grønt i børnene eller andre grøntsagsforskrækkede personer!
Rødbedepasta med stegt kulmule og pocherede vagtelæg
Ingredienser
- 2 stk. Rødbeder
- 300 gram Hvedemel evt. lidt mere
- Olivenolie
- 1 stk. Kulmulefilet
- Smør til stegning
- 1 bundt Bredbladet persille grofthakket
- Krydderier salt og peber
- 6 stk. Vagtelæg
- Eddike
Sådan gør du
Rødbedepasta:
- Start med at lave en pure af rødbederne.
- Skrub rødbederne fri for jord og snavs og kog dem i letsaltet vand i cirka 60 minutter. De skal være godt møre
- Overhæld de kogte rødbeder med koldt vand og lad dem stå i vandet, til de er helt afkølede.
- "Smut" eller "flå" rødbederne fri for skrællen og skær dem i lidt indre stykker.
- Blend rødbederne, til de bliver til pure. Pureen skal være helt blød og ensartet og absolut ude klumper. Hæld melet ud på køkkenbordet og lav en fordybning i midten
- .Slå æggene ud i midten af melet og pisk dem forsigtigt sammen med en gaffel. Skub lidt af melet ind i æggene med den ene hånd, mens du med den anden hånd pisker æg og mel sammen. Tilsæt rødbedepureen og evt. ekstra mel og saml pastadejen.
- Når dejen er samlet, æltes den godt igennem med hænderne. Brug håndroden til at folde dejen ind over sig selv, indtil dejen har en glat overflade, når man spænder den op. Det kan godt tage lidt tid, men det er hele arbejdet værd.
- Smør dejens overflade med olivenolie og pak den ind i film. Lad dejen hvile i 30 minutter ved stuetemperatur.
- Når dejen har hvilet, rulles den ud på et meldrysset bord. Der skal bruges rigeligt mel til udrulningen - meget mere, end man regner med. Rul dejen så tyndt ud som muligt med en kagerulle.
- Når dejen ikke kan blive tyndere, så prøv at rulle dejen op på din kagerulle, der forinden er drysset med et godt lag mel. Rul kagerullen et par gange hen over bordet, mens du trykker let på den. Rul dejen af kagerullen - giv den evt. en tur mere, hvis du gerne vil have dejen endnu tyndere.
- Drys dejen med rigeligt mel og fold den sammen. Skær dejen ud i lange pastastrimler og hæng dem til tørre på et stativ beregnet til formålet. Alternativt kan du bruge et rent kosteskaft lagt over to stole.
- Bring en gryde med vand og salt i kog. Når vandet koger, kommes pastaen i. Kog pastaen i 3 minutter og dræn den.
- Pastaen er nu klar til servering. Pandestegt kulmule:
- Tag fisken ud af køleskabet cirka 45 minutter før, den skal tilberedes.
- Fjern evt. ben fra fisken og drys den på begge sider med salt.
- Lad fisken stå og trække med saltet i 30 minutter.
- Skyl fisken under den kolde hane, så al salt bliver fjernet.
- Tør fisken godt af inden den skal steges.
- Opvarm en tykbundet pande til middelhøj varme med olie.
- Placer fisken på panden (med skindsiden nedad) sammen med en klat smør.
- Steg fisken i 7 minutter på skindsiden (5 minutter, hvis du har en tynd filet).
- Vend forsigtigt fisken og steg den et lille minut på den anden side.
- Fisken er nu klar til servering.
Pocherede vagtelæg:
- Bring vandet i kog og tilsæt 1 spiskeskefuld salt og 1 spiskeskefuld lagereddike.
- Slå æggene ud i en ramekin/lille skål hver for sig.
- Lav en hvirvel i vandet med grydeskeen og hæld æggene i vandet ét ad gangen.
- Pocher æggene i 1 minut og kom dem herefter i en skål med koldt vand (gerne isvand), så kogningen stopper.
- De pocherede æg er nu klar til servering.
Servering:
- Server fisken sammen med den friskkogte rødbedepasta, der er vendt med lidt smør og salt og drysset med friskhakket persille. Pynt hver portion pasta med to pocherede vagtelæg.