Rødvinsbraiserede svinekæber

Rødvinsbraiserede svinekæber
Sidst ændret:
Onsdag den 20. februar, 2019 - 09:19
Beskrivelse

Grisens kæber er et fantastisk velsmagende stykke kød, som flere og flere heldigvis får øjnene op for. Det er ikke så sært, for kæberne er perfekte til gryderetter, og saucen bliver intet mindre end fantastisk! Det eneste minus er sådan set, at retten tager et par timer at lave, da kæberne skal have lang tid ved lav varme for at blive lækre og smeltende møre. Det er dog en ret, der egner sig fortrinligt til nedfrysning, så du kan roligt lave en stor portion til fryseren. 

Vi har i denne opskrift brugt kød fra den lækre Iberico-gris, en spansk race der er kendt for sit utroligt lækre kød. Det kan imidlertid være lidt vanskeligt at skaffe, men du kan også sagtens anvende kød fra en ganske almindelig god dansk gris. 

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
2 timer
Tid i alt
2 timer, 20 minutter
Ingredienser
4 Svinekæber (Iberico gris eller anden gris)
2 Bladselleri (Stængler)
5 dl Rødvin
4 dl Vand
  Krydderurter (Rosmarin, salvie og laurbærblade (bundet sammen))
  Salt
  Peber
  Sukker
  Eddike
  Smør (til stegning)
  Olie (til stegning)
Vejledning

Dyp kødet tørt med køkkenrulle og krydr dem med salt og peber.

Varm en stor gryde (gerne en stegegryde) op med smør og olie og brun kæberne godt på alle fire sider. Tag dem op og stil dem til side.

Skær grøntsagerne i tern og brun dem i samme gryde -tilsæt lidt ekstra fedtstof under stegningen. 

Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt vand, vin og krydderurtebuketten. Skru ned til svag varme og lad retten koge under låg i 1 1/4 - 1 1/2 time, til kødet er helt mørt.

Tag kødet samt krydderurtebuketten op. Kasser buketten.

 Kog væsken lidt ind. Jævn eventuelt saucen lidt, hvis den er for tynd. Smag saucen til med eddike, sukker, citronsaft samt salt og peber, til den smager, som du synes.  

Server retten med kartoffelmos.

Noter

Tip: Lav en kartoffelmos med lige dele kartofler og knoldselleri. Sellerismagen er fantastisk til denne ret og letter samtidig kartoffelmosen lidt. 


Annonce:

Vores vinsamarbejdspartner BayVine.dk anbefaler følgende:

Vi anbefaler El Veïnat Garnacha: 

Den har en lilla-agtig krop og aromatiske toner af røde bær, vanilje og urter i næsen. Veïnat viser en cremet teksturer, der smelter i munden med en passage af frugtbare noter og smagsfulde tanniner.

Læs mere om vinen og køb den her

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier