Rodfrugtsmos

Rodfrugtsmos

10 min
1 t, 40 min
2  Portioner
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Om opskriften
Beskrivelse

Rodfrugtsmos er et fremragende alternativ til kartoffelmos, både når den står på en hverdags- eller simreret.

Vi giver dig vores bud på hvordan du laver en rodfrugsmos til en simreret her.

Ingredienser
2 Gulerod
1⁄3 Knoldselleri
2 Pastinak
1 Løg
3 dl Vand (Kan erstattes af fond)
1⁄2 dl Fløde
15 g Smør (Kan erstattes med olie)
  Krydderier (Salt, peber, eddike og citronsaft)
Vejledning

Vores udgave laves sammen med en simreret. Dvs. rodfrugter koges/dampes møre i enten en gryde, ildfast fad eller stegeso sammen med en kødret. 

Kødet, evt. kraftben og "suppegrønsagerne" til fonden/saucen lægges i bunden af det ildfaste fad og brankes ved 225 grader varmluft i 10 minutter i ovnen. Fadet tages ud og der skrues ned til 150 grader almindelig ovn. Der hældes fond/vand på kødet og fadet skal tildækkes med staniol og sættes ind i ovnen igen.

Når der er gået 1,5 time skal rodfrugterne skæres i mindre stykker og lægges ned i fonden i fadet. Det skal tildækkes igen og have minimum 1 time ved 150 grader.

Rodfrugter

Rodfrugterne og en smule af fonden tages op fadet og puttes i en tykbundet gryde, De skal moses (enten med et el-piskeris eller en kartoffelmoser) mens der tilsættes fløde, smør, salt og peber.

Spæd evt. op med lidt mælk hvis konsistensen stadig er for tyk.

Smag til sidst til med citronsaft, eddike, salt og peber.

Retten er klar til servering.

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier