Rodfrugt kage

Rodfrugt kage

10 min
40 min
4  personer
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
Om opskriften
Beskrivelse

Lækker rodfrugtskage med gulerødder og rødbeder og en lækker frosting.

Vi har opskriften fra bogen: "Vild med rødder", skrevet af forfatterne: Marie Melchior & Betina Hastoft.

Ingredienser
250 g Gulerødder
200 g Rødbede (gule)
3 Æg
225 g Sukker
1 1⁄2 dl Olie (smagsneutral)
300 g Mel
2 1⁄2 tsk Bagepulver
3 tsk Kanel
75 g Pekannødder (eller valnødder)
Frosting og pynt
100 g Smør (blødt)
100 g Flødeost
200 g Flormelis
1 tsk Vaniljesukker
50 g Pekannødder (eller valnødder)
Vejledning

Tænd ovnen på 180 °C. 

Skræl gulerødderne og de gule beder, og riv dem på et rivejern. 

Pisk æg og sukker med en håndmikser, til det er hvidt og skummende. Rør olie, mel, bagepulver, kanel og de revne rodfrugter i. Rør dejen godt sammen. 

Hak nødderne groft og vend dem i dejen. 

Hæld dejen i en springform (ca. 22 cm i diameter) med bagepapir. Bag kagen i ca. 40 minutter. Test, om den er gennembagt med en bagenål. Afkøl kagen på en bage rist. 

Når den er kold, pyntes den med frosting. 

Smør, flødeost, flormelis og vaniljesukker røres sammen, til det er blødt og cremet. Smør frostingen ud over kagen i et tykt lag og pynt med hele pekan - eller valnødder på toppen. 

Om forfatteren
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
Bio
Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
20 min
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier