Ristet rugbrød med avocado, æg og purløg

Ristet rugbrød med avocado, æg og purløg

5 min
10 min
1  Portioner
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
Om opskriften
Beskrivelse

Dejlig og lækker frokost: Ristet rugbrød serveret med en dejlig avocadomousse og smilende æg. 

Udover at retten er fyldt med gode smage, så indeholder den også en masse sundt fedt.

Opskriften stammer fra bogen: "Sundt fedt".

Ingredienser
2 skv Rugbrød (Med fede kerne)
1⁄2 Avocado
  Citron
  Havsalt
1 Æg
  Purløg (Et lille bundt)
Vejledning

1. Rist brødet og lad det afkøle på en rist. 

2. Mos avocadokødet med en gaffel.

Skal du bruge en større portion, så gør det i en foodprocessor eller i en blender.

Eller brug blenderen her, hvis du har en lille en af slagsen.

Mos med citronsaft og smag til med salt.

Peber skal du servere til. 

3. Kog ægget smilende i 7 minutter.

4. Skyl og pak purløg ind i køkkenrulle.

Skær eller klip det tæt. 

5. Anret rugbrød, smurt med avocadomousse, top med halve æg og purløg. 

Noter

Hvis du kun skal bruge en halv avocado, så lad stenen sidde i den anden halvdel, smør skærefladen med citron, dæk med film og læg den på køl.

Så er den n til næste måltid, hvor du skal bruge en halv avocado. Det er også måden at medbringe en halv avocado på farten. 


Næringsindhold pr. person: 
∙ Energi: 332 kcal 
∙ Protein: 12,1 g
∙ Fedt: 15,5 g
∙ Kulhydrat: 41 g 
∙ Kostfibre: 9 g



Kilde

Som læser hos GastroFun får du en eksklusiv rabat på bogen "Sundt fedt", hvorfra denne opskrift stammer:

Brug rabatkoden: gastrofun - så får du 20 % i rabat ved køb af bogen som du kan finde ved at følge dette link.

Om forfatteren
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
Bio
Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier