Risotto med rejer

Risotto med rejer

10 min
40 min
4  Portioner
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen

Cremet risotto med ærter, rejer og rugbrødsknas - det er mad, hele familien kan lide! 🦐✅

Risotto er altid godt, og denne udgave med lækre, store vannameirejer, sprøde ærter og mascarpone er ingen undtagelse.

Server risottoen med et sprødt og lækkert drys af ristet rugbrød og gerne et glas kølig hvidvin.

Om opskriften
Beskrivelse

Cremet risotto med ærter, rejer og rugbrødsknas - det er mad, hele familien kan lide!

Risotto er altid godt, og denne udgave med lækre, store vannameirejer, sprøde ærter og mascarpone er ingen undtagelse.

Server risottoen med et sprødt og lækkert drys af ristet rugbrød og gerne et glas kølig hvidvin.

Ingredienser
1 Løg
2 fed Hvidløg
1 dl Hvidvin
300 fed Ris (risottoris)
1 1⁄2 l Grøntsagsfond (gerne vand + terning)
200 fed Mascarpone
  Krydderier (salt og peber)
  Olivenolie (til stegning)
200 g Ærter (ekstra fine ærter, fra frost)
200 g Rejer (vannameirejer - optøede og befriet fra skallen)
Vejledning

Risotto:

Snit løg og hvidløg fint.

Opvarm en gryde med olivenolie og sautér løg og hvidløg deri.

Hæld risene ved og lad dem sautére sammen med løgene i et par minutter.

Hæld hvidvin ved og lad den fordampe.

Tilsæt dernæst grøntsagsbouillonen - brug en øse/suppeske - lidt af gangen og under konstant omrøring, så risene ligeså stille absorberer væsken.

Når risene har nået den ønskede konsistens tilsættes mascarponen, og risottoen smages til med salt og peber.

 

Fyld:

Fjern tarmstrengen fra rejerne med en lille, skarp kniv. Tør dem, så de ikke er våde.

Opvarm en pande med olie og lynsteg rejerne i 1 minut. Krydr til sidst med salt og peber.

Rejer og ærter vendes i risottoen, og den er klar til servering!

Risotto med rejer

Noter

Tip: Rugbrød i tynde skiver ristes på panden (eller i ovnen) i lidt olie. Drys med lidt havsalt efter ristningen og knus det henover retten. Det smager fantastisk og tilfører den bløde, cremede risotto både knas og sprødhed!

Om forfatteren
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
Bio
Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier