Risotto med knoldselleri

Risotto med knoldselleri

15 min
1 t, 15 min
2  Portioner
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Om opskriften
Beskrivelse

Denne sarte og bløde ret med risotto får noget dybde af knoldsellerien. Det salte konfiterede andelår er tilberedt ved hjælp af sous vide teknikken og det samme er de æggeblommer, der paneres og friteres.

Ingredienser
250 g Ris ((Arborio))
1 Løg
1 fed Hvidløg
15 g Smør
1 spsk Olie (Olivenolie)
3 dl Hvidvin
6 dl Hønsefond
1⁄3 Citron (Både saft og skal fra 1/3 citron)
1⁄2 Knoldselleri (1/3 hvis det er stor)
2 Æg
1 Æggeblommer
5 spsk Panko (Kan erstattes af rasp)
5 spsk Hvedemel
  Krydderier (Salt og peber)
2 Confiteret andelår
Vejledning

Knoldselleririsotto

Lun smør med lidt olie i en tykbundet gryde og giv risene lidt varme i 2-3 minutter, så de kan suge fedtet til sig. Tag dem op og læg dem til side derefter.

Grovriv knoldsellerien og hak løget og hvidløget fint. Sauter det i smør og olie ved middelhøj varme. Når de har fået et smule farve, hældes risene og hvidvinen i. 

Sørg for generelt at røre i risottoen så den ikke brænder på. Når vinen næsten er kogt ud, tilføj så 1/5 af fonden. Når det næsten er kogt ud, så tilføj igen 1/5 og forsæt på denne måde i 25 min. 

Når du er løbet tør for fond, tilføj så parmesanen, citronsaften, citronskallen, eddiken og lidt smør. 

Tilføj væsken fra vakuumposen med andelårene til risottoen og lad det koge ind i et par minutter mere.

Risottoen er klar til servering. 

 

Friteret æggeblomme

Tilbered æggene i sous vide/vandbad i 60 minutter ved 64 grader. 

Tag dem op og læg dem straks i iskoldt vand i 10 minutter.
Slå skallen forsigtigt i stykker og skyl hviden væk med lidt vand.

Rul derefter forsigtigt blommen i melet og derefter i det piskede æggeblomme og derefter i pankoen (der har fået tilført salt og peber). 

Friter det i 190 grader varmt olie i enten en gryde eller frituregryde og server straks. 

 

Confit de Canard

Denne opskrift er lavet med confit de canard rester fra denne opskrift. Da vi altid laver store portioner og fryser dem ned bagefter, tager vi en færdig tilberedt vakuumpose op om morgenen og giver dem 30 minutter ved 75 grader inden det får lige stegeskorpe og er klar til servering.

Her valgte vi at lægge dem med i vandbadet med æggene og give dem 45 minutter ved 64 grader.

Andelårene blev taget ud af posen og væsken skulle bruges i risottoen.

Lårene fik lige 30 sekunder på hver side på en varm pande og blev trevlet.

Risotto

Risotto

 

Noter

Samt flere opskrifter med konfiteret andelår her:


Annonce:

Vores vinsamarbejdspartner BayVine.dk anbefaler følgende:

Vi anbefaler Dream Big! Lodi Chardonnay 2015:

Dream Big! er en fin klassisk indbydende Chardonnay. Vinen har en sprød og frisk æblesyre og tropiske noter af ananas og mango. Den er nærmest smøragtig cremet og blød i munden med lækre harmoniske silkebløde toner af citrus.

Læs mere om vinen og køb den her

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Hvad kan du med sous vide?


•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.


Sociale medier