Risotto med Jomfruhummer

Risotto med Jomfruhummer
Sidst ændret:
Onsdag den 20. februar, 2019 - 09:52
Sværhedsgrad
Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
35 minutter
Tid i alt
55 minutter
Ingredienser
250 g Ris (Arborio ris er at foretrække)
15 g Smør
5 dl fond (Lavet af jomfruhummer)
50 g Parmesan
1 dl Hvidvin
1 dl Fløde
  Olie (Trøffelolie til ballotinen)
Vejledning

Ballotine af Jomfruhummerhaler

Jomfruhummer

Start med at få halerne fri og brug resten af jomfruhummeren til at lave fonden til risottoen, som du kan se opskriften på her.

Jomfruhummerhaler

Start med at rulle husholdningsfilm ud på køkkenbordet og hæld lidt trøffelolie på. Læg halerne på olien oven på hinanden og giv dem en smule salt og hvid peber. Hæld igen olien på i toppen og pak dem ind som en pølse i husholdningsfilmen. Stram filmen omkring og prik et par huller i filmen. Rul det hele ind i et nyt stykke husholdningsfilm, som du lukker tæt i hver ende, enten med en klemme eller strik.

Jomfruhummerhaler

Tilbered halerne i sous vide/vandbad i 25 minutter ved 49 grader.

Jomfruhummerhaler

Tag fisken op og dup den tør. Rul den i porreaske (se opskriften her) og skær den ud i tynde skiver. 

Jomfruhummerhaler

Det lykkedes os ikke at få halerne til at hænge sammen, så de gik fra hinanden da de blev skåret ud. Næste gang vil vi bruge kødklister til at få dem til at forblive sammen.

 

Risotto

Svits løgene og risene i smør og olie ved middelhøj varme i en tykbundet. Tilsæt hvidvinen og lad det koge ind. Tilsæt salt og peber.

Derefter skal fonden hældes på løbende i 20 minutter. Hæld derefter fløden og den revne parmesan hen i gryden og giv det små 5 minutter mere.

Smag herefter til med salt, peber, citronsaft og eddike.

Risotto

Server retten sammen med en frisk salat og med friskkværnet peber og frisk revet parmesan hen over.

Risotto

Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier