ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Risotto med amarone di Valpolicella

LINDHARDT OG RINGHOF | 11. februar 2019

Risotto med amarone di Valpolicella – det lyder måske voldsomt, men man skal faktisk bruge 1 hel flaske amarone til risottoen her.

Mindre gør det ikke. En lækker og velsmagende risotto med en mørk og flot rød farve.


Antal: 6 Portioner

Risotto med amarone di Valpolicella

No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Lindhardt og Ringhof
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 3 deciliter Bouillon Hønse
  • 150 gram Smør usaltet smør, blødgjort
  • 1 stk. Rødløg mellemstort. Pillet og hakket
  • 1 stk. Bladselleri skyllet og hakket fint
  • 300 gram Ris risottoris, f.eks. arborio
  • 700 gram Rødvin 1 flaske amarone di Valpolicella
  • 150 gram Parmesan Friskrevet
  • Creme Fraiche kan udelades

Sådan gør du

  • Varm hønsebouillonen op, og smag den til med havsalt og sort peber.
    Smelt to tredjedele af smørret i en stor gryde, og steg løg og bladselleri ved
    middelsvag varme i ca. 20 minutter, eller til de har fået lidt farve.
    Tilsæt risene, og rør rundt, så de dækkes af smør.
    Skru op for varmen, og hæld 5 dl af vinen i lidt ad gangen, så den langsomt opsuges af risene.
    Tilsæt derpå den varme bouillon lidt ad gangen under konstant omrøring, og tilsæt først mere bouillon, når den forrige portion er blevet opsuget.
    Hæld resten af vinen i lidt ad gangen under stadig omrøring, når al bouillonen er brugt, og risene er næsten møre.
    Risene vil nu have taget farve efter vinen.
    Rør halvdelen af parmesanen og resten af smørret i, og smag til med salt og peber.
    Undgå at røre for kraftigt.
    Server risottoen med resten af parmesanen og en skefuld cremefraiche på, hvis du synes.

Om forfatteren


Forlaget Lindhardt og Ringhof

Vi har opskriften fra forlaget Lindhardt og Ringhof Forlag A/S.