Risotto

Risotto
Sidst ændret:
Tirsdag den 13. april, 2021 - 10:28
Beskrivelse

Dejlig og lækker vegetarisk risotto lavet med champignon og grøntsagsbouillon. Retten er til 2 eller 3 personer, afhængig af hvor sulten man er.

Vi har opskriften fra bogen: "Nemt vegetarisk", hvor forfatteren siger følgende om opskriften:

"Risotto er en italiensk klassiker. Denne ret er perfekt at servere, hvis du får gæster eller til weekendforkælelse. Jeg har tilføjet ekstra grøntsager til retten, hvilket bestemt kun gør den ekstra lækker. Du kan sagtens eksperimentere med at putte endnu flere grøntsager i retten. Jeg elsker den cremede risotto, som er smagfuld og skøn."

Sværhedsgrad
Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
35 minutter
Tid i alt
40 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Risotto)
100 g Champignon
1 spsk Smør (Eller olie)
1 l Vand
  Grøntsagsbouillon (To terninger)
250 g Risottoris
1 dl Hvidvin
50 g Spinat
1⁄2 Courgetter
30 g Parmesan
3 spsk Smør
  Salt
  Peber
  Opskriftsgruppe (Topping)
  Parmesan (Revet)
Vejledning

I en gryde svitses fintsnittet løg og champignon i skiver med olie eller smør.

Imens kommer du vand og bouillon i en anden gryde og bringer det op at koge.

I gryden med løg tilsætter du risottorisene, og lader dem stege, til de begynder at blive lidt blanke.

Tilsæt dernæst hvidvinen, og lad den simre et øjeblik.

Dernæst tilføjes bouillonvandet lidt ad gangen, så risene når at suge væsken.

Når al væsken er tilsat, kommer du spinat, revet courgette og peberfrugt i gryden.

Lad risottoen simre under låg i ca. 20-30 minutter.

Tilsæt til sidst ost, smør, salt og peber.

Lad det simre et par minutter, så smør og ost smelter.

Server retten varm med lidt revet parmesanost og bredbladet persille. 

Noter

TIP: Drys evt. retten med frisk citronskal.

Kilde

Vi har fået opskriften fra bogen: "Nemt vegetarisk"

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier