Opskrift på ribollita
Opskrift på den dejlige italienske bønnesuppe, der sågar er en lækker vegetarret.
Vi har opskriften fra bogen: “Vild med bønner og alverdens bælgfrugter“, af Marie Melchior og Betina Hastoft. De skriver følgende om opskriften:
“Ribollita betyder genkogt på italiensk og er en traditionel bønnesuppe. Før i tiden tilberedte man suppen i store mængder, da det er en billig ret med nemme ingredienser. Så havde man mad, der var klar og kunne genopvarmes dag efter dag.”

Ribollita
Ingredients
- 2 can Bønner hvide cannellini
- 1 stk. Løg
- 1 fed Hvidløg
- 2 stk. Gulerødder
- 1 stk. Blegselleristængler
- 1 stk. Porre
- 4 spsk. Olivenolie
- 2 stk. Rosmarinkviste
- 2 stk. Timianstilke
- 1 stk. Laurbærblad
- 1 can Hakket Tomater flåede
- 8 deciliter Grøntsagsbouillon
- 300 gram palmekål eller grønkål
- Salt og Peber
Tilbehør
- Brød Surdejsbrød
- 1 fed Hvidløg
- 3.5 spsk. Olivenolie
Instructions
- Dræn bønnerne og blend halvdelen af dem til en puré med lidt vand. Pil løg og hvidløg. Hak dem fint. Skyl og rens gulerødder, blegselleri og porre. Hak dem fint. Opvarm olivenolie og svits løg og hvidløg. Tilsæt de hakkede grøntsager, rosmarin, timian og laurbærblad og steg i 5-6 minutter. Kom flåede tomater, bønnepuré, de resterende bønner og bouillon i gryden. Læg låg på og lad suppen simrekoge i 1 time. Skyl kålen og strip den fra stilken. Hak den groft. Fjern rosmarin- og timiankviste fra gryden, kom kålen i og kog i 10 minutter. Smag til med salt og peber. Pil hvidløg og flæk det. Kør hvidløg over brødet og pensl med olivenolie. Rist brødet på en toaster og server brødet til suppen.