Ribollita

Ribollita

5 min
1 t, 25 min
6  personer
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
Opskrift på den dejlige italienske bønnesuppe, der sågar er en lækker vegetarret. Vi har opskriften fra bogen: "Vild med bønner og alverdens bælgfrugter"
Om opskriften
Beskrivelse

Opskrift på den dejlige italienske bønnesuppe, der sågar er en lækker vegetarret.

Vi har opskriften fra bogen: "Vild med bønner og alverdens bælgfrugter", af Marie Melchior og Betina Hastoft. De skriver følgende om opskriften:

"Ribollita betyder genkogt på italiensk og er en traditionel bønnesuppe. Før i tiden tilberedte man suppen i store mængder, da det er en billig ret med nemme ingredienser. Så havde man mad, der var klar og kunne genopvarmes dag efter dag."

Ingredienser
2 ds Bønner (hvide cannellini)
1 Løg
1 fed Hvidløg
2 Gulerødder
1 Blegselleristængler
1 Porre
4 spsk Olivenolie
2 Rosmarinkviste
2 Timianstilke
1 Laurbærblad
1 ds Hakket Tomater (flåede)
8 dl Grøntsagsbouillon
300 g palmekål (eller grønkål)
  Salt og peber
Tilbehør
  Brød (Surdejsbrød)
1 fed Hvidløg
3 1⁄2 spsk Olivenolie
Vejledning

Dræn bønnerne og blend halvdelen af dem til en puré med lidt vand. 

Pil løg og hvidløg.

Hak dem fint.

Skyl og rens gulerødder, blegselleri og porre.

Hak dem fint.

Opvarm olivenolie og svits løg og hvidløg.

Tilsæt de hakkede grøntsager, rosmarin, timian og laurbærblad og steg i 5-6 minutter. 

Kom flåede tomater, bønnepuré, de resterende bønner og bouillon i gryden.

Læg låg på og lad suppen simrekoge i 1 time. 

Skyl kålen og strip den fra stilken.

Hak den groft.

Fjern rosmarin- og timiankviste fra gryden, kom kålen i og kog i 10 minutter.

Smag til med salt og peber. 

Pil hvidløg og flæk det.

Kør hvidløg over brødet og pensl med olivenolie.

Rist brødet på en toaster og server brødet til suppen. 

Noter

I Italien lægger de en brødskive i bunden af suppeskålen, før de hælder suppen over. 

Så suger brødet suppen op, og det giver suppen mere fylde og mæthed.

Om forfatteren
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
Bio
Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier