Remoulade

Remoulade

10 min
20 min
4  Portioner
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Dejlig og lækker hjemmelavet remoulade. Det er faktisk ikke så svært at lave det selv, og ligesom med en hjemmerørt mayonnaise, smager det så meget bedre end industriens købeudgaver.
Om opskriften
Beskrivelse

Dejlig og lækker hjemmelavet remoulade. Det er faktisk ikke så svært at lave det selv, og ligesom med en hjemmerørt mayonnaise, smager det så meget bedre end industriens købeudgaver.

Opskriften består af hakkede/blendet grøntsager sammen med en hjemmerørt mayonnaise.

Ingredienser
Remoulade
1 Æggeblomme
1 tsk Groft salt (Med top)
1⁄2 tsk Dijonsennep
1⁄2 tsk Hvidvinseddike
  Olie (Smagsneutral. F.eks. rapsolie. Jeg bruger cirka 1-1,5 dl typisk.)
  Krydderier (Salt, hvid peber og citronsaft)
Remoulade
  Mayonnaise (Cirka 1-1,5 dl. Brug ovenstående eller en købeudgave)
1 Gulerod
2 tsk Kapers
1 Skalotteløg (Eller 1 lille løg)
1 spsk Cornichoner (Kan erstattes af syltede agurker)
1⁄2 tsk Sennep (Gerne grovkornet)
1 tsk Karry
1 1⁄2 spsk Gurkemeje (For farvens skyld)
  Salt
  Peber
Vejledning

Mayonnaise

Nøglen til at få succes med at røre din egen mayonnaise er at man har styr på sine temperaturer. Den skiller nemt hvis der er for stor forskel på de forskellige ingrediensers temperatur.

Derfor er det en god ide at tage sine råvarer ud af køleskabet 30-60 minutter før du går i gang, så temperaturforskellen er minimal. Jeg plejer at dele mit æg i blomme og hvider og kommer hviderne i en bøtte med låg i køleskabet. De kan bruges til chokolademousse, marengs eller kyskager.

Kom æggeblommen og salt i en skål med en fugtigt kareklud under. Det gør at den ikke bevæger sig. Du kan piske din mayo med et piskeris, el-pisker eller stavblender med piskeris. Jeg bruger typisk det sidste.

Start med at piske æggeblommen sej med saltet, lidt ligesom du gør med frikadeller. 

Tilsæt sennep og hvidvinseddike mens du pisker.

Herefter skal olien kommes i under konstant piskning. Kom det i en så tynd stråle som overhoved mulig i starten og og tilsæt lidt mere ad gangen.

Bliv ved indtil den har den tykkelse du ønsker.

Smag den til med en god flagesalt, hvid peber og citronsaft.

 

Remoulade

Skræl guleroden og skær den i grove stykker a' cirka 1x 1,5 cm.

Læg dem i en gryde og kom enten kogende vand i gryden eller bring noget vand i kog. Jeg har en "kogende vandhane", så jeg kommer typisk bare kogende vand direkte i gryden. Placer gulerodsstykkerne i vandet i 5 minutter og lad dem køle lidt af inden du går videre.

Skræl løget og skær det i grove stykker. Kom løg, gulerodsstykker, cornichons (eller syltede agurker) i en blender/mini-hakker/foodprocessor og hak dem relativt fint. Der må gerne være lidt struktur tilbage i dem.

Bland det sammen med din mayo og smag den til med salt, peber, sennep og karry. Juster farven med gurkemeje, så den får den velkendte gule farve.

Lad den stå og trække i køleskabet i 15-30 minutter inden servering.

Velbekomme.

Hjemmelavet remoulade

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier