Rejechips med grøn mayonnaise

Rejechips med grøn mayonnaise

45 min
5 min
10  personer
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
✅Flot og nem appetizer eller snack med hjemmelavet grøn mayo på hjemmelavede rejechips! ✅En dekorativ ret fyldt med wow-faktor.
Om opskriften
Beskrivelse

I forbindelse med en undervisningslektion i madkundskab for en 6. klasse, blev jeg inviteret til at komme med et par opskrifter i molekylær gastronomi.

Denne ret var en af dem. Selvom der ikke er gang i kemikalier, så var der masser af udfordring og sjove teknikker til denne opskrift.

Rejechips med grøn mayonnaise

For at lave en skriggrøn mayonnaise, er det vigtigt at bruge en plante, der indeholder meget klorofyl, eksempelvis persille, basilikum eller bladselleri.

Ungerne elskede både chipsene og mayonnaisen!

Retten egner sig som en super appetizer eller snack.

Rejechips med grøn mayonnaise

 

Ingredienser
Grøn olie
1⁄2 l Olie (smagsneutral)
2 bdt Bredbladet persille
Grøn mayonnaise
3 Æggeblommer
3 tsk Salt
3 spsk Sennep
3 spsk Æbleeddike
1⁄2 l Olie (ovenstående grønne olie)
  Salt og peber (fra kværn)
  Citronsaft (til smag)
Rejechips
1 l Olie (fritureolie eller rapsolie)
10 Rejechips (ukogte)
Vejledning

Grøn olie

  1. Blanchér/skold persillen og tør den godt af.
  2. Blend olien sammen med persillen, gerne i et par minutter afhængigt af hvor god din blender er.
  3. Hæld din urteolie gennem en fugtig stofble/osteklæde, så du kun har den rene, grønne olie tilbage.

 

Grøn mayonnaise

  1. Pisk æggeblommer sammen med salt, sennep og æbleeddike.
  2. Tilsæt din grønne olie lidt ad gangen. Fortsæt med at piske, indtil du har nået den ønskede tykkelse på mayoen. Bliver den for tyk, kan du blande lidt vand eller mere eddike i.
  3. Smag til med salt, peber og citronsaft.

 

Rejechips

  1. Hæld olien i en halvstor gryde uden teflon-/slip-let-belægning. Det er vigtigt, at gryden kan tåle høje temperaturer!
  2. Sæt gryden på komfuret og varm olien op til cirka 180 grader celsius. Tjek temperaturen med et termometer.
  3. Læg 3 - 4 chips i olien ad gangen og vent til de er poppet. Det tager et sted mellem 10 og 20 sekunder, og de er færdige, når de er "krøllet op".
  4. Tag de færdige rejechips op af olien med en tang. Tangen skal selvfølgelig kunne holde til varmen, så brug én af metal!
  5. Læg chipsene til at dryppe af på en tallerken med køkkenrulle.
  6. Gentag med de resterende rejeschips.

 

Servering

Rejechips med grøn mayonnaise

  1. Kom den grønne mayonnaise på en sprøjtepose og sprøjt lidt ud på hver rejechips.
  2. Servér!

 

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier