Regnbuesalat

Regnbuesalat

10 min
10 min
4  personer
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
Om opskriften
Beskrivelse

Lækker vegetarisk salat med bønner, rodfrugter, kål, grønt, mandler og avocadopuré.

Opskriften er til 4 personer og laves i 4 glas. 

Det kan bruges til en frokost på farten eller et måltid hjemme.

Vi har opskriften fra bogen: "Vild med bønner og alverdens bælgfrugter", af Marie Melchior og Betina Hastoft.

Ingredienser
200 g Spidskål (rød)
200 g Spidskål (grøn)
1 ds Kidneybønner (eller 250 gram kogte)
3 Peberfrugt (i forskellige farver)
3 Gulerødder
200 g Rødbede (cirka, 2 små)
Ristede mandler
100 g Mandler
2 spsk Salt (fint)
1 spsk Olivenolie
1 spsk Røget paprika
Avocadopuré
2 Avocado
1 Citron
1 dl Olivenolie
1 dl Vand
1 bdt Koriander
1 bdt Mynte
Vejledning

Snit de to slags kål helt fint.

Dræn kidneybønner og skyl dem i koldt vand.

Skyl og skær peberfrugter i små tern.

Skræl gulerødder og rødbeder.

Riv dem på et råkostjern. 

 

Ristede mandler

Kom mandler i en skål med salt og dæk med vand.

Lad dem trække i 10 minutter.

Tænd ovnen på 200 °C.

Beklæd en bageplade med bagepapir.

Hæld vandet fra mandlerne og fordel dem på pladen.

Rist mandlerne sprøde i ovnen i 10 minutter.

Afkøl mandlerne og vend dem i olivenolie.

Drys med røget paprika. 

 

Avocadopuré

Halvér avocadoer og fjern stenene.

Kom dem i en foodprocessor med citronsaft, olie og vand.

Blend til en lind puré.

Skyl krydderurter og nip bladene fra stilkene.

Kom urterne i foodprocessoren og blend. 

 

Servering

Kom avocadopuré i bunden af hvert glas.

Læg de snittede grøntsager og bønner i lag i glassene.

Drys til sidst med paprikamandler. 

Om forfatteren
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
Bio
Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
10 min
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier