Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Ravioli med and, ricotta og spinat

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

18. februar 2020

Opskrift på ravioli med and, ricotta og spinat

Ravioli er en klassiker i det italienske køkken. Det er små pakker af pastadej, som kan fyldes med, ja, nærmest alt.

Typisk raviolifyld er en form for kød- eller grøntfars. Her har jeg brugt sous vide-tilberedt confit de canard til at fylde i mine raviolier.

Ravioli med and, ricotta og spinat

Vi laver altid en større portion ad gangen, når vi laver konfiterede andelår. Vi tilbereder dem i poser à 2 styk, der efterfølgende fryses ned, og så er der altid lækker and klar til brug, også i hverdagen!

Ravioli med and, ricotta og spinat

Kødet var altså tilberedt på forhånd, og jeg skulle blot trevle det, efter det var optøet.

Tricket med ravioli er, at de vendes med en god sauce inden servering.

Ravioli med and, ricotta og spinat

Ravioli med and, ricotta og spinat

Ravioli med and, ricotta og spinat

 

Ravioli med and, ricotta og spinat opskrift


Antal: 3 personer

Ravioli med and, ricotta og spinat

Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 40 minutter
Tilb. tid: 5 minutter

Ingredienser

Ravioli

  • 3 Æg det ene til pensling
  • 200 gram Tipo 00
  • 1 spsk. Olivenolie en god én
  • 1 pinch Salt af god kvalitet

Raviolifyld

  • 2 Confiteret andelår trevlet
  • 1 pakke Ricotta
  • 200 gram Spinat optøet fra frost

Sauce

  • 2 deciliter fond eller bouillon - høns, and eller okse
  • 1 deciliter Hvidvin
  • Smør 15 - 20 gram, koldt
  • Kogevand 0,5-1 deciliter

Sådan gør du

Raviolifyld

    1. Bland kød, ricotta og spinat sammen i en skål.
    2. Form små kødboller af farsen og sæt dem til side.
     

Ravioli

    1. Vend mel og salt godt sammen på bordet. Saml melet og lav et hul midt på størrelse med en knyttet hånd i midten af melet. 
    2. Slå 2 af æggene ud i hullet og hæld også olien i.
    3. Med en gaffel piskes æggene let sammen. Pisk lidt efter lidt melet ind i ægget, imens der forsat piskes med gaflen. Forsæt indtil gaflen ikke kan piske mere, og fortsæt så med at ælte med hænderne, indtil dejen er fast og smidig. Æltetiden er cirka 15 - 20 minutter.
    4. Kom dejen i en pose og lad den hvile på køl i 30 minutter.
    5. Hæld dejen ud på et meldrysset bord.
    6. Drys dejen med mel, inden dejen køres gennem pastamaskinen. Fortsæt med at køre dejen gennem maskinen, til den har en tykkelse på 2 millimeter. Drys løbende mel på pastadejen, så dejen ikke sætter sig fast i pastamaskinen.
    7. Udstik cirkler i den tyndepastadej med udstikker på 10 centimeter i diameter.
    8. Læg en klat raviolifyld i midten af halvdelen af pastacirklerne.
    9. Pisk det resterende æg sammen i et glas / en skål og pensl kanterne af pastacirklerne med fyld på. Der skal kun bruges meget lidt æg, så pastaen ikke bliver alt for våd - det skal kun lige binde de to stykker pasta sammen.
    10. Læg et stykke pasta ovenpå og pres forsigtigt kanterne sammen, imens luften også presse ud, så pastadejen lukker helt tæt om fyldet.
    11. Kog raviolierne i 4 minutter i letsaltet vand (1 spiseskefuld salt til 1 liter vand) og kom også en spiseskefuld olivenolie i vandet.Ravioli med and, ricotta og spinat
     

Sauce

    1. Kog fonden / bouillonen ind ved middelhøj varme i et par minutter i en sauterpande. Jeg brugte hønsefond, men and eller okse kan også fint bruges.
    2. Tilsæt hvidvin og lad det koge ind et par minutter mere.
    3. Tilsæt det kolde smør lidt ad gangen og under piskning. Lad det tykne en smule.
    4. Tag de kogte ravioli op og læg dem på panden med kogevandet fra pastaen.Ravioli med and, ricotta og spinat