Ramsløgspesto

Ramsløgspesto

13 min
5 min
1  Portioner
Profile picture for user Fattigfeinschmecker
Fattigfeinschmecker
Amatør
Lækker og velsmagende pesto med bl.a. ramsløg og mandler. Lige nu bugner skovbunden af ramsløg! De findes især i løvskov tæt på de danske kyster, men også rundt omkring i de danske haver.
Om opskriften
Beskrivelse

Lige nu bugner skovbunden af ramsløg. De findes især i løvskov tæt på de danske kyster, men også rundt omkring i de danske haver. Jeg har lige fået fra mine svigerforældres have i midtjylland, hvor de har gemt sig under rhododendronbusken. Så ud og se, om der skulle være ramsløg, hvor du bor - og det er lige nu! 

Hvis ikke du kender ramsløg, så er det på tide, du kommer til det. Duften af ramsløg minder rigtig meget om hvidløg, og hvis du f.eks. nærmer dig Risskov (ved Aarhus) på denne tid af året, så dufter hele området af hvidløg/ramsløg. Jeg synes smagen af bladene minder om en blanding mellem forårsløg og hvidløg, og når du laver mad med  dem, så betragt dem som en af delene. Det er helt fantastisk.  

Her får du min opskrift på ramsløgpesto. Den findes også i mange andre lækre udgaver, og ellers kan du jo selv finde på en. Ramsløgene kan også bruges i salater, saucer, mayoer etc.Det er kun fantasien, der sætter grænser. Prøv f.eks. at smide en håndfuld hakkede ramsløgblade i bearnaisen til næste gang, du laver sådan en. 

Ramsløgspesto

God fornøjelse.

Ingredienser
125 g Mandler (mellem 100-150 gram)
100 g Ramsløg
1 dl Olivenolie
50 g Pecorino (eller parmesan eller gærflager)
1 Citron (skal og saft)
  Flagesalt (efter smag)
  Peber (efter smag)
Vejledning

Hæld mandlerne ud på en bageplade og bag dem i 12 minutter på næstøverste rille i ovnen ved 175 grader celsius.

Skyl ramsløgene og tør dem – jeg bruger en salatslynge.

Lav en bunke af ramsløgene og skær dem 1-2 cm stykker.

Smid ramsløgene i en blender eller foodprocessor med halvdelen af olien og blend dem et par minutter – husk at skrabe siderne ned undervejs .

Tilsæt mandlerne og blend igen 2 min – tilsæt evt. mandler lidt ad gangen.

Tilsæt resten af olien, Pecorino (hvis du er veganer, så bruger du bare gærflager i stedet), halvdelen af citronsaften og skallen og blend igen.

Smag til med citronsaft, salt og peber.

Ramsløgspesto

Ramsløgspesto

Om forfatteren
Profile picture for user Fattigfeinschmecker
Fattigfeinschmecker
Amatør
Bio
En madnørd med meget dyrere spisevaner, end indtægten tillader. Derfor leder han hele tiden efter de bedste råvarer - men til den laveste pris.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier