Ragout af oksehale

Ragout af oksehale

15 min
2 t, 30 min
2  Portioner
fadlsforlag
Redaktion

✅Dejlig lækker simreret på oksehaler. Denne dejlige simret er nem at lave og yderst velsmagende.

✅Vi har den fra bogen: "KØD", hvor forfatterne siger følgende om opskriften:

"Halen – eller ”fluesmækkeren”, som slagteren spøgefuldt kalder den – er fyldt med sener og fedt, sa den kræver lang tilberedningstid, dvs. minimum 2. time.

Heldigvis er resultatet værd at vente på. Vi glemmer ofte denne bagerste del af oksen, hvilket er en skam, for det er et meget velsmagende stykke kød.

Dirch Passer skulle have sagt, at det er spild med oksehalesuppe for hvad så med resten af dyret…"

Om opskriften
Beskrivelse

Dejlig lækker simreret på oksehaler. Denne dejlige simret er nem at lave og yderst velsmagende.

Vi har den fra bogen: "KØD", hvor forfatterne siger følgende om opskriften:

"Halen – eller ”fluesmækkeren”, som slagteren spøgefuldt kalder den – er fyldt med sener og fedt, sa den kræver lang tilberedningstid, dvs. minimum 2 timer.

Heldigvis er resultatet værd at vente på. Vi glemmer ofte denne bagerste del af oksen, hvilket er en skam, for det er et meget velsmagende stykke kød.

Dirch Passer skulle have sagt, at det er spild med oksehalesuppe for hvad så med resten af dyret…"

Ingredienser
1 Oksehale (Cirka 1 kg)
1 spsk Olivenolie
2 Rødløg (I skiver)
3 fed Hvidløg (Skåret)
1 spsk Hvedemel
  Peberkorn (En håndfuld)
3 Laurbærblad
  Frisk timian
8 dl Oksefond
Vejledning

Del oksehalen i alle leddene, hvis slagteren ikke har gjort det i forvejen. 

Brun stykkerne i olie i en støbejernsgryde.

Tag dem op, og brun løg og hvidløg i samme gryde. 

Drys mel over, mens du rører. 

Læg halestykkerne tilbage i gryden sammen med peberkorn, laurbærblade, timian og den forvarmede oksefond.

Fyld efter med vand, til halerne er dækket.

Bring gryden i kog, og lad retten simre i 2-3 timer, til kødet falder af benene. 

Server f.eks. med kartoffelmos.

Noter

Slagteren siger: Får du en hale, som er savet og ikke skaret i leddet, skal du smide den tilbage til din slagter. 

Det er dårligt håndværk og umuligt for dig at arbejde med.

Kilde

Vi har opskriften fra bogen: "KØD"

Om forfatteren
fadlsforlag
Redaktion
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier