Rabarbertrifli

Rabarbertrifli

15 min
30 min
4  Portioner
Profile picture for user Redaktion
Redaktion
Redaktion

Rabarbertrifli er en enkel og rustik dessert, som både har cremede og sprøde konsistenser.😍 I denne opskrift hældes flødeskummet på en sifonflaske, hvilket gør tilberedningen både nem og hurtig.

Om opskriften
Beskrivelse

Rabarbertrifli er en enkel og rustik dessert, som både har cremede og sprøde konsistenser.  I denne opskrift hældes flødeskummet på en sifonflaske, hvilket gør tilberedningen både nem og hurtig.

Vi tilbereder rabarberkompotten i ovnen i stedet for i en gryde, hvilket er langt at foretrække. Rabarberne bevarer deres konsistens og bliver ikke træede og udkogte, hvilket nemt kan ske, når de koges i en gryde.

Ingredienser
500 g Rabarber
150 g Rørsukker
1⁄2 Vaniljestang
1⁄2 Citron (skal og saft)
1⁄4 l Piskefløde
100 g Makroner
  Popping candy
Vejledning

Rabarberkompot i ovn:

Skær top og bund af rabarberne og skær dem i stykker på 1 centimeters længde.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en lille skarp kniv. 

"Mos" vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret, så kornene deles. 

Vask citronen og riv skallen fint. Pres saften.

Vend rabarberne med sukker, vaniljesukker, citronsaft- og skal.

Læg frugten i et ildfast fad.

Bages i ovnen ved 150 grader uden varmluft i 25 minutter. 

Lad rababerkompotten afkøle, inden den lægges sammen med de øvrige ingredienser. 

 

Sammenlægning af triflien:

Knus makronerne.

Pisk fløden til skum og kom flødeskummet på en sifonflaske.

Anret triflien i 4 dessertglas

Start med at lægge knuste makroner og popping candy i bunden af glassene. 

Kom flødeskum fra sifonflasken på herefter rabarberkompot. 

Gentag processen, til der ikke er mere plads i glasset.

Serverer straks.
Rabarbertrifli (c)molekymi.dk

Kilde
Om forfatteren
Profile picture for user Redaktion
Redaktion
Redaktion
Bio
Vores artikler er altid skrevet ud fra vores holdninger og de emner, vi interesserer os for.
Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du har feedback.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

 

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier