x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Rabarbertærte med flettet låg

MIE OVERGAARD | 11. november 2019

Lun rabarbertærte kan glæde alle gæster. Det smager dejligt, og så ser det flot ud med den flettede top! Den er virkelig præsentabel 🙂

Jeg serverede den for forældregruppen, og både mænd og kvinder var meget begejstrede.

Rabarbertærte med flettet låg

 

Den krævede lidt arbejde, men den er heldigvis nem at lave i forvejen, når man venter gæster, så den bare lige skal en tur i ovnen.

Tærten var både sød, syrlig, cremet og sød – og virkelig lækker!

 

Rabarbertærte med flettet låg opskrift

Rabarbertærte med flettet låg


Rabarbertærte med flettet låg

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 8 personer
Forfatter: Mie Overgaard

Ingredienser

Tærtedej

  • 200 gram Smør stuetemperatur
  • 0.5 deciliter Sukker godt og vel
  • 2 Æg
  • 5.75 deciliter Hvedemel
  • 1 pinch Bagepulver

Rabarberfyld

  • 500 gram Rabarber
  • 2.33333 deciliter Sukker
  • 0.333333 deciliter Hvedemel
  • 0.5 tsk. Vaniljepulver
  • 1 tsk. Kanel
  • 0.333333 deciliter Piskefløde

Bagning

  • 1 loaf Perlesukker
  • 1 Æg

Servering

  • Creme Fraiche
  • Flødeskum

Sådan gør du

Tærtedej

    1. Tag smørret ud af køleskabet i god tid, så det når at blive blødt.
    2. Kom det tempererede smør i en skål med sukker og pisk det sammen med en elpisker.
    3. Pisk herefter æggene i.
    4. Bland hvedemel og bagepulver sammen i en kop og tilsæt det lidt ad gangen.
    5. Hæld dejen ud på bordpladen og ælt det igennem med hænderne.
    6. Kom dejen i køleskabet natten over - eller i minimum 60 minutter.
     

Rabarberfyld

    1. Skyl rabarberne og skær dem ud i skiver på et par centimeters længde.
    2. Tag en skål og kom sukker, hvedemel, vaniljepulver og kanel her. Bland det sammen.
    3. Vend rabarberstykkerne rundt i den tørre blanding.
    4. Drys lidt mel ud på bordet, del tærtedejen i to og rul den ene halvdel af dejen ud på bordet.
    5. Læg den udrullede tærtedej ned i en smurt tærteform.
    6. Fordel rabarberne ovenpå dejen i tærteformen.
    7. Pisk piskefløden til flødeskum (ikke for hårdt).
    8. Fordel flødeskummet ovenpå rabarberen.
    9. Drys nu lidt mere mel på bordpladen og rul den sidste halvdel af tærtedejen ud herpå.
    10. Skær dejen ud i strimler på cirka én centimeters tykkelse.
    11. Flet strimlerne til et flettet låg (se billeder ovenfor) og løft "låget" hen ovenpå tærten.
     

Bagning

    1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
    2. Pisk ægget sammen med en gaffel i en lille skål/kop og pensl hele toppen af tærten.
    3. Drys herefter sukkeret på toppen
    4. Sæt tærten i den forvarmede ovn.
    5. Lad tærten bage, til den er gennembagt og gyldenbrun. Bagetiden afhænger af din ovn, men det tager mellem 30 og 45 minutter. Pas på, at den ikke får for meget. Du kan dække den til med et stykke sølvpapir, hvis du synes den bliver for mørk for hurtigt.
    6. Tag den færdigbagte rabarbertærte ud af ovnen og lad den køle lidt af.
     

Servering

    1. Pisk fløden til et let skum og servér den lune rabarbertærte med både creme fraiche og flødeskum.

Om forfatteren